Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVOR S PREDSJEDNIKOM ERGOVIĆEM

Nexe nakon najbolje sezone u povijesti kluba gradi novu dvoranu

Našice: Prva utakmica 1/8 finala EHF Europske lige: RK Nexe - HC Eurofarm Pelister
Dubravka Petric/PIXSELL
20.06.2022.
u 22:51

– Prezadovoljan sam sezonom. Je li moglo bolje? Moglo je da smo osvojili barem jedan domaći trofej ili da smo bili barem treći u Europskoj ligi – rekao je Josipo Ergović, predsjednik našičkog kluba.

Rukometaši Nexea iz Našica okončali su svoju najbolju sezonu u povijesti kluba. Bili su u igri za sva tri trofeja sve do kraja. U prvenstvu Hrvatske i Kupu Hrvatske bili su drugi, odmah iza PPD Zagreba, a veliki iskorak napravili su u Europi gdje su igrali na završnom turniru Europske lige u Lisabonu te osvojili četvrto mjesto.

– Prezadovoljan sam sezonom. Je li moglo bolje? Moglo je da smo osvojili barem jedan domaći trofej ili da smo bili barem treći u Europskoj ligi – rekao je Josipo Ergović, predsjednik našičkog kluba.

Od svih kluba na završnom turniru Nexe je imao daleko najmanji budžet?

– Uvjerljivo najmanji. Mislim da je samo Gorenje ove sezone u Europskoj ligi imalo manji budžet od nas. Primjerice, GOG Gudme, kojeg smo izbacili u četvrtfinalu, ima godišnji budžet od sedam milijuna eura. Za mene su navijači jedan od najvećih dobitaka ove sezone. Drugi dobitak je da smo oko kluba okupili 400 djece koja igraju u raznim dobnim skupinama.

Odlasci i dolasci?

– Odlaze Jaganjac, Jelinić, Vida, Kavčić i Rodin. Dogovorili smo dolazak Račića, kružnog napadača francuskog Aixa, a iz Wetzlara nam se vraća Sršen, a s posudbe iz Francuske vraća se i Karlo Godec – istaknuo je Ergović.

Budžet kluba?

– Raste iz godinu u godinu, ali pomalo. Važno je da ne pada.

U kojoj je fazi gradnja nove dvorane?

– Čekamo da se završi idejni projekt, a to će biti ovih dana. Želja je da dvorana bude završena tamo negdje 2025. godine. Znam, sve to ide jako sporo, ali najvažnije je da ide. Vjerujem da ćemo sljedeće sezone ponoviti opet ulazak na zavšrni turnir EL-e – zaključio je Ergović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije