Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI U VRŠCU

Nema veze što je Jugoslavija, važna je dobra pljeskavica

hrvatska rukomet
Reuters/Pixsell
18.01.2012.
u 11:12

– Svatko navija za svoje, a poslije se možemo družiti – poručuju slovenski navijači.

Jedno je sigurno. Danas će na tribinama dvorane Milenijum u Vršcu biti mnogo više slovenskih nego hrvatskih navijača. Deželu će bodriti 1500 navijača, a pitanje je hoće li "kockastih" biti stotinjak. S obzirom na to da su u tvrtki Dekod tvrdili kako je prodano 1000 ulaznica po utakmici, pitamo se gdje su li se zagubili ti naši navijači.

To može samo rukomet

– Ima nas zaista mnogo, lijepo se zabavljamo, ali, nažalost, nakon prvog kruga idemo doma. Priliku za plasman u drugi krug propustili smo protiv Norvežana. Neiskustvo i mladi trener. Što drugo reći. Nažalost, teško da se možemo iskupiti protiv mnogo jačih Hrvatske i Islanda – rekao je jedan navijač iz Maribora pozvavši rundu špricera za hrvatske navijače.

Bilo je pomalo nevjerojatno vidjeti u kafiću kako zajedno piju slovenski, hrvatski i srpski navijači. Nema onih tenzija koje su nam znane iz jugoslavenskih liga bilo da je riječ o nogometu, košarci ili rukometu.

– Na utakmici svatko navija za svoje, a poslije se možemo družiti bez obzira na rezultat utakmice, zar ne!? – pita Mariborčanin.

Dvojica navijača došla su iz Kopra, ali oni su osim posjeta rukometnim utakmicama imali još nešto na pameti.

– Obojica smo tu služili JA 1984. godine. Bili smo ispred vojarne, još je uvijek tamo. Htjeli smo unutra, ali nas nisu pustili. Ne znam zašto, htjeli smo do spavaonice – rekli su uglas.

Naši se navijači uglavnom nisu zadržavali u Vršcu.

– Došli smo iz Iloka. Blizu nam je. Jedno piće i idemo doma. Doći ćemo ponovno u Novi Sad na utakmicu protiv Francuske i Španjolske. Mislim da će u Novom Sadu zbog blizine biti mnogo više naših navijača, posebice iz Slavonije – rekao je Davor, student prava.

Malo dalje od kafića je pečenjara u kojoj je drugo okupljalište navijača, zgodnog imena – Jugoslavija.

Nije srna nego jelen

– Nema veze kako se zove, glavno da je pljeskavica dobra – rekao je jedan Celjanin.

U neko doba noći naišla je i skupina Norvežana.

– Nama je ovdje super. Sve je jeftino, posebice pivo. Kako se ono zove? Srna? – pitao se Norvežanin.

– Nije srna nego jelen...

Komentara 22

DO
domingo1981
13:00 18.01.2012.

karambita zivot nisu samo \"kruh i igre\". Jednostavnim (da ne kazem glupim) ljudima kao tebi je to ocito dosta...

DR
drznedaj
13:19 18.01.2012.

Mlad si domingo, mlad. Premlad da bi kuzio kaj je bila Juga.

KA
karambita
12:18 18.01.2012.

Eto, ljudi opet zajedno jedu i piju...i neka mi netko sad kaze da Juga nije valjala..ma to je bila drzava raj na zemaljskoj kugli,,,,nigdje nije bilo vise slobode, pjesme i veselja nego u SFRJ. Da, nacionalistima, kleru i ostaloj gamadi nije valjala jer nisu mogli vladati i krasti vlastiti narod...a sad je sve bolje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije