Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR UTAKMICE

Nema tuge ni straha, do Rusije treba popraviti samo jedan detalj u igri!

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/9
12.10.2021.
u 11:00

Nećemo padati u depresiju niti biti ljutiti na vatrene, ali moramo biti iskreni i istaknuti što je pošlo po zlu protiv autsajdera Slovačke u Gradskom vrtu, iako je hrvatska reprezentacija bila miljama bolja momčad na terenu.

Unatoč tome što u dramatičnoj završnici nisu osvojena tri boda, nije gotovo. Još uvijek nam je s pobjedama u preostale dvije utakmice protiv Malte i Rusije otvoren direktan put na Mundijal.

Nećemo padati u depresiju niti biti ljutiti na vatrene, ali moramo biti iskreni i istaknuti što je pošlo po zlu protiv autsajdera Slovačke u Gradskom vrtu, iako je hrvatska reprezentacija bila miljama bolja momčad na terenu.

Nemoguće je oteti se dojmu da Hrvatska prvo stvori narativ oko nečega u čemu je dobra i, kad hvalospjevi postanu jasni i glasni, zakaže u tom području. Najnoviji primjer tog trenda je obrana, odnosno manjak primljenih pogodaka.

11.10.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Katru, skupina H, 8. kolo, Hrvatska - Slovacka.Photo:Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Taman kad se počelo pričati o nizu od četiri uzastopne utakmice bez primljenog pogotka, taman kad je odjek o samo jednom primljenom pogotku u cijelim kvalifikacijama postao toliko glasan da ga nijedan Hrvat ne može ignorirati, tada odigramo jednu od slabijih obrambenih partija u recentnoj povijesti. Jednostavno nismo naviknuli gledati ovakvu obrambenu izvedbu na domaćim stadionima. Posljednji put smo u kvalifikacijskim utakmicama na svojem terenu dva pogotka primili točno osam godina prije ove sinoćnje utakmice, a tada nam je protivnik bila velebna Belgija.

Slovačka nije imala previše situacija pred našim vratima, ali kad god je imala, moramo to priznati, u našoj obrani je jako curilo. Luka Ivanušec nije dovoljno pomagao svojem mladom kolegi Josipu Stanišiću na desnoj strani, a Slovaci su to primijetili te nas u gotovo svakom svojem naletu duplirali na toj strani. Na toj strani je i pao drugi pogodak Slovaka u kojem je Stanišić pomogao Gvardiolu zatvoriti Slovaka u sredini, a na kraju je tamo gdje je trebao pomoći Ivanušec, utrčao drugi Slovak.

Moramo kao iznimku istaknuti Joška Gvardiola jer je, unatoč svojem manjku iskustva, izgledao kao general na terenu. Nema straha i nema tuge, dobili smo puno novih mladih pojedinaca, željnih i gladnih, samo treba jasno i glasno ukazati na poprilično jednostavne obrambene mehanizme zbog kojih smo morali vapiti za rezultatskom prednosti od 20. minute pa sve do kraja utakmice, i nakon njega.

>> Pogledajte komentar Karla Ledinskog

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 22

PE
pemulin
13:21 12.10.2021.

Taman kad sam pomislio,da se Dalić konačno pronašao,,on se opet vrati na svoje tvorničke postavke,,,,Pobogu čovječe,,,ne mijenjaj ekipu,,koja daje rezultat,,i čvrstoću obrane,,,,,Pusti mlade da igraju,,i gotovo,,,,,

KJ
kjlćllk
11:28 12.10.2021.

Nevjerojatno je da nitko ne spominje katastrofalan teren, pa vidjelo se otpočetka da lopta nema svoju brzinu niti odskok, da igrači nemaju čvrsto uporište pod nogama. To je stvar logistike, ako Hrvatska propusti ovo svjetsko prvenstvo biti će to zbog logistike, da je bio normalan teren, slovaci bi glatko izgubili, ne možeš igrati brzo ako lopta ne ide svojom brzinom, ne možeš biti motoričan ako ti to onemogućava teren. Hrvatska je tehnički jaka ekipa i naši uvijek moraju imati najbolje uvjete na domaćem terenu da bi te prednosti došle do izražaja, ovako loš teren ne bi niti rusi izabrali za nas. Reći će mnogi ima i gorih ali ima i boljih, Njemačka ili Nizozemska sigurno ne bi ovako važnu utakmicu igrali po ovakvom igralištu već na stadionu s krovom bez kapi kiše.

KL
Klavocin
16:11 12.10.2021.

Ma kakav teren, ma kakav protivnik, moramo samo priča o našim, o, izborniku dal on ima prvih 11 ili na svakoj utakmici mjenjat 5 početnih, sosu stavlja, sad barišić, stavlja vlašića sad pašalić, sad odjednom ovaj desni bek pa ko je taj. Ni jedna u igrana ni ponavljana akcija, možda korner, možda slobobodnjak. Strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije