Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK ZNA!

Ne vjerujete Daliću? Zbog ovoga biste trebali, on nije podbacio u ovakvoj situaciji

17.06.2021.
u 08:08

Dalić je izbornik, Dalić bira po svome nahođenju, intuiciji i onome što vidi na treningu i nemamo razloga ne vjerovati da izbornik koji nas je doveo do svjetskoga srebra neće za susret s Češkom odabrati dobitnu kombinaciju

Nije Zlatko Dalić prvi hrvatski izbornik koji, tražeći Pedra u svojim redovima, nastupa s geslom: “I kod kuće, i na strani, Kramarić će ostat’ vani”. A ako se Dalić kojim čudom i odluči u sastav uvrstiti tog plemenitog nogometaša, onda mu slogan glasi: “Imaš dara, imaš vica, nećeš biti polušpica!”.

I tako, Andrej Kramarić, koji će se teško sjetiti kada je za Hrvatsku nastupao na svojoj prirodnoj poziciji iza napadača, ponovno će na jednu od krilnih pozicija ili na klupu, zajedno s Brozovićem i Ćaleta-Carem, a u prvih 11 protiv Češke trebali bi ući Brekalo na desno krilo te Nikola Vlašić na poziciju iza izbočenoga Ante Rebića. Usput rečeno, Vlašić je u protekloj sezoni za moskovski CSKA postigao 12, a Kramarić za Hoffenheim 25 pogodaka.

Dalić je izbornik, Dalić bira po svome nahođenju, intuiciji i onome što vidi na treningu i nemamo razloga ne vjerovati da izbornik koji nas je doveo do svjetskoga srebra neće za susret s Češkom odabrati dobitnu kombinaciju.

Podsjetimo samo na dva slučaja kako je Dalić reagirao u sličnim situacijama, kada je bio pred zidom i morao je pobijediti. Primjerice, protiv Ukrajine u Kijevu, u listopadu 2017., preko noći je Modrića prebacio na poziciju bliže golu i pogodio. Pobijedili smo s 2:0. Nedavno je, nakon poraza od Slovenije, na poziciju polušpice protiv Cipra u Rijeci postavio Pašalića i pogodio. Pobijedili smo 1:0 pogotkom Pašalića. Dalić sasvim sigurno ima dobar plan za Čehe, a koliko će on biti ubojit i produktivan ovisi najviše o raspoloženju, nadahnuću, spremnosti i volji igrača.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Modrić

U izbornikovoj koncepciji za Euro najveće kritike nakon prve utakmice s Englezima pretrpio je naš najmlađi igrač Joško Gvardiol. Lijevi branič koji to zapravo nije, ali je uz Bornu Barišića jedini naš igrač koji na toj poziciji igra cijelu sezonu. Gvardiol je kritike zaslužio jer je doista podbacio, ali nije bio ništa slabiji od ostalih i stoga je zaslužio novu šansu. Na Gvardiolu ćemo graditi i koncepciju za SP 2022., kao i na Luki Ivanušecu, kiptećoj energiji i talentu koji bi kod malo liberalnijeg izbornika na Euru možda bio i tajno oružje, džoker iz rukava kojega nitko ne očekuje.

Naš bi sastav protiv Čeha trebao izgledati ovako: Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Brekalo (Kramarić), Vlašić, Perišić – Rebić.

Hrvatska nikada nije izgubila dvije utakmice zaredom na velikom natjecanju. Želimo vjerovati da ni u Glasgowu nećemo iznevjeriti tu tradiciju te nakon sraza s Česima i dalje biti kandidat za drugi krug, dakle potencijalno i za naslov prvaka. Vatreni to strastveno žele, oni su tome i dorasli i među njima ne postoji ni jedan koji u to ne vjeruje.

Hrvatska delegacija putuje u Glasgow letom iz Pule danas u 10.15, a od 19.30 po srednjoeuropskom vremenu održat će trening na Hampden Parku. Luka Modrić će u susretu s Češkom 140. put nastupiti za Hrvatsku. Od europskih igrača više nastupa za nacionalnu momčad imaju: Thuram (Francuska, 142), Ravelli (Švedska, 143), Mifsud (Malta, 143), Kristal (Estonija, 143), Timoščuk (Ukrajina, 144), R. Keane (R. Irska, 146), Svensson (Švedska, 148), Matthäus (Njemačka, 150), Reim (Estonija, 157), Casillas (Španjolska, 167), Astafjevs (Letonija, 167), Ronaldo (Portugal, 176), Buffon (Italija, 176) i Ramos (Španjolska, 180).

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Svrab
Svrab
08:13 17.06.2021.

Da on zna nešto ne bi izgubio 8 od 10 zadnjih utakmica i pobijedio samo nogometne anonimce

DA
Darlboro
09:53 17.06.2021.

Ma jednostavno ne mogu shvatit zašto rebić špica, a kramarić krilo? Ne osporavam kvalitetu tih ljudi, ali ne mogu jb. mu igrati to, jer jednostavno ne mogu. Sad će netko reć pa igro rebić u Milanu špicu....ma....

OO
onaj_od_tamo
09:17 17.06.2021.

dalic se izgubio. nema pojma. igrace stavlja na pozicije, na kojima inace ne igraju (kramaric, gvardiol). stavlja nespremne igrace koji su dugo bili ozljedeni i nemaju utakmice u nogama (vrsaljko, lovren). dosta je sa naplacivanjem starih dugova iz rusije -- neka igraju najbolji, najspremniji i konacno vec mlađi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije