Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rapsodija u Rimu

Moćna Italija zabila tri komada i Švicarskoj te prva izborila osminu finala

Euro 2020 - Group A - Italy v Switzerland
Foto: Mike Hewitt/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.06.2021.
u 22:59

Veznjak Sassuola Loccateli doveo je Italiju u vodstvo u 26. minuti, a potom je pogodio i u 52. minuti. Lazijev napač Immobile zabio je u 89. minuti za konačan rezultat. Italija je vodeća u skupini A sa šest bodova ispred Walesa (4) i Švicarske (1) dok je Turska bez bodova.

U dvoboju 2. kola A skupine Eura Italija je u Rimu svladala Švicarsku s 3-0 (1-0) i postala prva reprezentacija koja se plasirala u osminu finala. Dva je pogotka za Talijane postigao Manuel Locatelli (26, 52), dok je treći gol zabio Ciro Immobile (89).

 I u drugoj utakmici u skupini Talijani su pokazali da su zasad među glavnim kandidatima za naslov prvaka na Euru. Kao i protiv Turske, koju su dobili sa 3-0, i protiv Švicarske su igrali u visokom ritmu i sa puno kombinatorike. Ujedno, Italija je produžila niz nepobjedivosti na 29 utakmica.

 Prvu prigodu "Azzurri" su stvorili u 11. minuti. Nakon dobrog centaršuta Spinazzole u 16-erac Ciro Immobile je pucao glavom, ali lopta odlazi iznad gola.  U 19. minuti nakon kornera zabija Giorgio Chiellini, ali pogodak je poništen nakon intervencije VAR-a zbog igranja rukom Chiellinija.

Euro 2020 - Group A - Italy v Switzerland Soccer Football - Euro 2020 - Group A - Italy v Switzerland - Stadio Olimpico, Rome, Italy - June 16, 2021 Italy's Giorgio Chiellini celebrates with teammates after scoring a goal which is later disallowed Pool via REUTERS/Riccardo Antimiani RICCARDO ANTIMIANI
Foto: RICCARDO ANTIMIANI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL


 Ipak, u 26. minuti Talijani su poveli 1-0, a sve je kreirao dvojac iz Sassuola. Krilni napadač Domenico Berardi probio se po desnom boku u 16-erac do korner linije i dao povratnu loptu za veznjaka Manuela Locatellija koji neometan trese mrežu. 

 U prvom poluvremenu Švicarci su bili bez prilika, a u nastavku su ipak pokazali više napadačkih ambicija. No, to im nije puno pomoglo, jer je već u 52. minuti Manuel Locatelli s ruba kaznenog prostora zabio svoj drugi pogodak za 2-0.

 Švicarci napokon dolaze do prilike u 64. minuti, ali udarac Stevena Zubera brani Donnarumma.

 Nakon toga dva puta je zaprijetio Ciro Immobile. U 73. minuti sa 17 metara iskosa, te u 75. kada je Federico Chiesa povukao kontranapad, a Immobile je pucao pored desne vratnice. 

Euro 2020 - Group A - Italy v Switzerland Soccer Football - Euro 2020 - Group A - Italy v Switzerland - Stadio Olimpico, Rome, Italy - June 16, 2021 Italy's Ciro Immobile during the match Pool via REUTERS/Mike Hewitt MIKE HEWITT
Foto: Mike Hewitt/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

 Ciro Immobile ipak se upisao u strijelce u 89. minuti lijepim udarcem sa 20 metara.

 U ovoj skupini ranije je Wales svladao Tursku s 2-0. Na ljestvici vodi Italija sa maksimalnih šest bodova, Wales ima 4, Švicarska jedan, dok je Turska bez bodova. U zadnjem kolu 20. lipnja igraju Švicarska -Turska, te Italija - Wales.

ITALIJA: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (24. Acerbi), Spinazzola - Barella (87. Cristante), Jorginho, Locatelli (86. Pessina) - Berardi (70. Toloi), Immobile, Insigne (69. Chiesa).

ŠVICARSKA: Elvedi, Schär (58. Zuber), Akanji - Mbabu (58. Widmer), Freuler (84. Sow), Xhaka, Rodriguez - Shaqiri - Seferović (46. Gavranović), Embolo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar jeremija1
jeremija1
23:18 16.06.2021.

Ne sjećam se kad su Talijani ovak brzo, tehnički dotjerano i ofenzivno igrali. A pratim od SP 1982.

5S
505.scrtom
23:12 16.06.2021.

fantastično su izgubili šviptari

MA
Mama
22:16 16.06.2021.

Talijani igraju sjajno , bas trce, netipicna igra za njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije