Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJE KOLO

Navijajmo za Italiju i Englesku pa neka nas se Francuzi plaše

euro, italija, engleska (1)
Press Association/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
15.10.2013.
u 09:30

Štimac osluškuje rezultat iz Londona, gdje Engleska dočekuje Poljsku i mora pobijediti kako bi zadržala prvo mjesto. Jer bude li druga, Hrvatska bi samo pobjedom u Glasgowu očuvala status nositelja u doigravanju.

Pet pobjednika skupina (Belgija, Italija, Njemačka, Nizozemska i Švicarska) i jedan sudionik dodatnih kvalifikacija (Švedska) poznati su prije posljednjeg kola europskih kvalifikacija za SP.

BiH u Litvu po potvrdu

U skupini B je očekivan rasplet da Danska (u poretku drugih ima 10 bodova) svlada Maltu, pa ganja gol-razliku da preskoči Bugarsku (7), koja pak mora kod kuće dobiti Čehe. Ako ne uspije, Dancima je dovoljna bilo kakva pobjeda, a tu se krije i zamka za Hrvatsku (koja ima 11 bodova u poretku drugih): ako Armenija (9) pobijedi Italiju i preskoči Bugarsku i Dansku (koji ne smiju pobijediti), Hrvatska može biti najlošija druga. Izglednije je ipak da najlošiji drugi budu Danska ili Bugarska, odnosno iz skupine D Turska (9), Rumunjska (10) ili Mađarska (11).

A da Štimac osluškuje rezultat iz Londona, gdje Engleska dočekuje Poljsku i mora pobijediti kako bi zadržala prvo mjesto. Jer bude li druga, Hrvatska bi samo pobjedom u Glasgowu očuvala status nositelja u doigravanju. Portugal kao da je odustao od prvog mjesta (Ronaldo je dobio drugi žuti karton u 90. minuti remija s Izraelom, da se 'očisti' kartona prije dodatnih kvalifikacija), Grčka se tiho nada da BiH neće slaviti u Litvi, a i Ukrajina i Francuska pripremaju se za dodatne kvalifikacije jer teoretski ne mogu biti najlošiji drugi. Iako mogu biti i prvi. No, zato traje borba za status nositelja u ždrijebu. Francuska će biti najveća mina među nenositeljima, a izgubi li Švedska od Njemačke, i ona će biti u tom društvu, a nositelj će postati Ukrajina. Sigurni su nositelji i doprvak skupine G (Grčka ili BiH).

>> Strachan: Igor je dobar momak, može pričati što želi...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije