Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči puta na Euro

Nakon Aksentijevićeve ostavke: Za javnost idila, a iznutra razdor!

15.09.2017.
u 11:08

Aksentijević je preko noći nestao, no istinitost priče će kad-tad izaći na vidjelo.

Puno prostora zauzimaju naše nacionalne vrste ovih dana u medijima, jedni se vraćaju s prvenstava, drugi tek odlaze. Na Euro u Azerbajdžan i Gruziju (od 22. rujna do 1. listopada) tako putuju hrvatske odbojkašice. I dok se smješkaju i vesele utakmicama u skupini, nešto je ipak trulo u njihovim redovima. Mutna ostavka izbornika Miroslava Aksentijevića ne pogađa ih, izgleda. Srećom, na njegovo mjesto spremno je uskočio Igor Lovrinov.

– Bilo je to hitno rješenje, krizna situacija, a kako sam ja radio s mlađim kategorijama i poznajem ove djevojke, logično je da su me pozvali. Malo je napeto, ali nadam se da ćemo sve dobro izvući na kraju – rekao je novi izbornik koji je s igračicama tek u srijedu odradio prvi trening.

Atmosfera je navodno dobra

– Iskreno, ne znam u kakvu su stanju. Kako se sve ovo događalo, još nisam imao trening s njima, ali obavit ćemo to – kazao je prije treninga.

– Znam da ima sitnih ozljeda, ali ništa dramatično. Sve su spremne i idemo nešto napraviti. Skupina je dobra i objektivno bismo je morali proći. To nam je prioritet – zaključio je Lovrinov koji je dobio ‘vrući krumpir’ u ruke.

O skandalu koji se dogodio nije rekao ni riječ. Štoviše, svi su od reda ponavljali jedno te isto – ništa se nije dogodilo. Barem su se čelnici Saveza i igračice dogovorili isto – da se ni pod koju cijenu istina nikad ne sazna. Igračice su se očigledno, pa i ona koja je napadnuta, a možda i više njih tijekom priprema, zadovoljile činjenicom da je Miroslav Aksentijević zauvijek otišao iz njihova okruženja.

Uostalom, svima je kristalno jasno, a tu mislimo na širu javnost, da ishitrena odluka izbornika, samo dva dana prije puta na završne pripreme, ne može biti zbog privatnih razloga. I nitko nije “popušio” tu priču. Djevojke su sve redom u šoku, ali ne zato što je izbornik tako naglo dao ostavku. No, bez obzira na sve, vješto su prikrivale emocije.

– Atmosfera je dobra, držimo se. Imamo kratak rok da se uigramo u neki novi sistem, ali nadam se da ćemo pružiti dobru igru. Mislim da je najveći protivnik Italija, ali prijetnja su i drugi. No ekipa je tu, mirni smo, atmosfera je odlična i to nam je najvažnije – kaže Samanta Fabris.

Odlična je, koliko može biti. Jer, kada je već procurila priča o izbornikovu noćnom posjetu igračici u sobu, vrlo je brzo procurila i priča kako se pojedine igračice međusobno baš i ne vole, a uglavnom je riječ o jazu između starijih i mlađih. Hoće li to novi izbornik uspjeti posložiti, vidjet će se uskoro na prvim utakmicama. Igračice se pak zbog nagle promjene trenera ne brinu.

Svi šute, a svi sve znaju

– Svaka je promjena ili dobro osvježenje ili nešto drugo. Ne obaziremo se na to. Na nama je da treniramo. Zanima nas jedino odbojka. Imamo dva tjedna da radimo, trenirano, moramo se koncentrirati na prvenstvo – zaključila je Samanta, a i druge igračice razmišljaju poput nje.

– Zasad je cilj proći skupinu, naša generacija je dobra, morali bismo uz dobru igru i nešto napraviti – kaže Nikolina Božičević i nastavlja:

– Dosta nas je i prije radilo s Igorom Lovrinovom, znamo što nas čeka pa neće biti previše razlika.

Na spomen bivšeg izbornika glavu su okrenule i druge igračice. Ali što se zapravo dogodilo s njim? O tome se ne priča. Svi su naučili jednu ‘istinu’ o ostavci.

– Ne znam o čemu se radi i o čemu se priča, ali trener je dao ostavku zbog osobnih razloga, navodno zbog problema sa srcem – zaključila je Nikolina.

Malo je čudno u cijeloj toj priči da seksualno napadnuta igračica, ili više njih, nije reagirala ozbiljnom optužbom. Čudno je kako je pristala na šutnju jer to su stvari koje se moraju javno i glasno riješiti. Da se više ne ponove. U redu, možda će Savez reagirati kasnije, kada se prašina slegne, kada se odradi Euro. Možda će biti nekih kazni. A možda i neće. I koliko god se šutjelo o tome, svi sve znaju. Pametnome dosta...

Komentara 2

Avatar -orlando
-orlando
11:55 15.09.2017.

Ako je sto bilo , onda su bili u dužoj vezi, sigurno ne nista na silu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije