Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je sramota'

Amerikanci žestoko napali odbojkašice Srbije zbog rasizma!

Odbojkašice Srbije
Foto: FIVB
1/2
01.06.2017.
u 12:12

Navodi se da ovo nije prvi put da se nešto takvoga događa. Primjerice, tako je plasman na OI u Pekingu 2008. godine proslavila španjolska košarkaška reprezentacija.

Reprezentativke Srbije u odbojci pobijedile su Poljsku i plasirale se na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Japanu. No, nakon utakmice, uslijedio je skandal koji su osudili Amerikanci te srpske sportašice optužili za rasizam.

Naime, one su se nakon utakmice zajednički fotografirale, a prstima su povukle oči, glumeći da su Japanke. Aludirale su na SP koje se održava u Japanu, ali novinari Huffington Posta nisu to baš tako shvatili.

"Igračice Srbije pobjedu su proslavile uvredljivom fotografijom. Gesta koju su napravile koristi se za izrugivanje ljudima azijskog podrijetla. Fotografija je objavljena na stranicama Svjetske odbojkaške organizacije, da bi kasnije bila uklonjena. No, bez obzira na to što su je maknuli, takvo slavlje nije u redu, to je sramota", piše Huffington Post.

Foto: FIVB
(Screenshot/FIVB)

Navodi se da ovo nije prvi put da se tako što događa. Primjerice, tako je plasman na OI u Peking 2008. godine proslavila španjolska košarkaška reprezentacija.

Uz njih, nedavno je argentinski nogometaš Ezequiel Lavezzi napravio nešto slično na promotivnom snimanju. Kad je shvatio da je time nekoga i uvrijedio, odmah se ispričao.

– Dobili smo instrukcije od službenog fotografa i ja sam pokušao fotografije učiniti zanimljivim tako što sam radio grimase. Žao mi je što je tako ispalo – rekao je Lavezzi.

 

Komentara 72

Avatar punkufer
punkufer
13:54 01.06.2017.

Amerikanci su otišli najdalje u idiotskoj političkoj korektnosti koja se svodi na cendranje nekakvih kronično uvrijeđenih i povrijeđenih i ugroženih...

PP
pp
14:15 01.06.2017.

Ljevičarske bud@le. I to nije uvreda već činjenica. Ovo je totalno ludilo, a Huff post je sinonim za najgore ljevičarsko ludilo. Ote lepo vrit i vi i rasizam. Srbiju ne volim ali sta je previse ne previse. Podrška srbijanskim odbojkašicama. Treba ustati protiv ljevičarskog mahnitanja i klevetanja.

SM
siki_miki
12:30 01.06.2017.

Ovo je neka sala ili? Jesu li ameri uistinu toliko retardirani da ovo shvacaju kao rasizam? Nek me netko razuvjeri, molim vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije