Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIVER PLATE - BOCA JUNIORS

Na jednom od najvećih derbija svijeta sudac pokazao čak sedam crvenih kartona

Primera Division - River Plate v Boca Juniors
Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS
1/3
08.05.2023.
u 12:47

U 2018. finale Copa Libertadores između Boce i Rivera moralo je biti premješteno u Madrid iz sigurnosnih razloga nakon što su navijači Rivera napali autobus koji je prevozio igrače Boce na putu do stadiona.

Najveći argentinski derbi između River Plate i Boca Juniorsa završio je pobjedom domaće momčadi i kaosom koji je uslijedio nakon jedinog pogotka na utakmici.

Miguel Borja zabio je pobjednički gol iz jedanaesterca koji je dosuđen na samom kraju utakmice na Estadio Monumentalu. Nakon toga su krenule provokacije i izbila je 15-minutna tučnjave između igrača obje momčadi, a sudac Dario Herrera isključio je šest igrača i trenera Boce Jorgea Almirona.

Morali su intervenirati zaštitari i pripadnici specijalnih jedinica policije kako bi se momčadi konačno razdvojile, a kada se sve smirilo, sudac Herrera je podijelio sedam crvenih kartona.

Legendarno je rivalstvo između klubova argentinske prijestolnice Boce i Rivera. Zbog sigurnosti i mogućnosti nasilnih sukoba, gostujući navijači ne smiju prisustvovati nogometnim utakmicama u Argentini, uz neke iznimke. Ovoga puta na stadionu je bilo 83.000 navijača River Plate koja nakon pobjede ostaje na vrhu prvenstvene ljestvice.

U 2018. finale Copa Libertadores između Boce i Rivera moralo je biti premješteno u Madrid iz sigurnosnih razloga nakon što su navijači Rivera napali autobus koji je prevozio igrače Boce na putu do stadiona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije