Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometaš godine

Može li netko skinuti Modrića s trona i podići Sikiricu?

16.12.2019.
u 10:32

Za razliku od prošle godine, kada je nagradu osvojio suvereno, Luka Modrić ove će sezone imati žešću konkurenciju. Modrićev su adut fenomenalne igre u dresu Hrvatske, koju je kao kapetan odveo na Euro 2020. godine

Večernji list već 48. godinu zaredom bira Nogometaša godine. Davne 1972. godine Darko Draženović u sportskoj je rubrici Večernjaka došao na ideju izabrati najboljeg nogometaša na području bivše Jugoslavije. Prvi laureat bio je tadašnji igrač Veleža Dušan Bajević, a poslije su nagradu dobivali legendarni nogometaši poput Ivana Buljana, Ivice Šurjaka, Zlatka Vujovića, Velimira Zajeca, Blaža Sliškovića, Marka Mlinarića, Roberta Prosinečkog, Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Alena Bokšića, Dade Prše, Ivice Olića, Marija Mandžukića, Ivana Rakitića, Luke Modrića...

Luku Modrića prošle je godine žiri od 11 članova jednoglasno izabrao za najboljeg, i to već sedmi put, čime je iza sebe ostavio Davora Šukera, koji je popularnog Sikiricu dizao šest puta. A ove godine Luka ima priliku postati tek drugi u povijesti koji je nagradu podizao četiri godine u nizu. Davoru Šukeru to je uspjelo u razdoblju od 1994. do 1997. godine, s time da je te posljednje godine prvo mjesto dijelio s Robertom Prosinečkim.

Za razliku od prošle godine, kada je nagradu osvojio suvereno, Luka Modrić ove će sezone imati žešću konkurenciju. Modrićev su adut fenomenalne igre u dresu Hrvatske, koju je kao kapetan odveo na Euro 2020. godine.

Najvišim pozicijama ove se godine sigurno može nadati Marcelo Brozović, koji je bio odličan u dresu reprezentacije, a postao je i vođa Intera, koji se ravnopravno s Juventusom bori za naslov u Italiji.

Ivan Rakitić u 2019. je osvojio španjolski naslov s Barcelonom, a u tom pohodu imao je najveću minutažu od svih Barcinih igrača. Nakon ljeta izgubio je mjesto u prvih 11, ali u posljednjih nekoliko utakmica opet je vratio status nezamjenjivog u Valverdeovim planovima. Rakitićev minus u Večernjakovu izboru za 2019. mogao bi biti njegov ipak manji doprinos u dresu kockastih.

Jako visoko sigurno će završiti reprezentativci iz Dinama Dominik Livaković, Bruno Petković i Mislav Oršić. Njih su trojica bila ključni igrači u prvom prezimljavanju plavih u Europi nakon 49 godina, a Livaković i Petković uz to su u 2019. postali neizostavni članovi prvih 11 Hrvatske.

Vidjet ćemo mogu li možda Petković ili Livaković ponoviti doseg svog trenera Nenada Bjelice, koji je Večernjakovu nagradu Nogometaš godine dobio 2000. godine, a i danas tvrdi da mu je to najdraža nagrada u karijeri.

Uglavnom, nakon fantastične 2018. godine, i 2019. je bila uspješna za hrvatske nogometaše. A naših 11 članova žirija u idućim će danima odabrati novog – ili možda starog dobitnika. Luka Modrić na posebnom mjestu čuva sedam prethodnih Sikirica, sigurno će pronaći mjesta dobije li i osmu. No, ovaj put ima jače izazivače nego prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije