Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantan poraz

Modrić: Izgubili smo naboj, nešto treba mijenjati...

Turska - Hrvatska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
06.09.2017.
u 18:38

- Mi smo i dalje prvi, nije ovo tragedija. Veseli me način na koji je momčad igrala.

Hrvatska reprezentacija neočekivano je pala u Eskisehiru, ponajviše zahvaljujući ‘slijepom’ mađarskom sucu Kassaiju, koji je previdio očit kazneni udarac za nas u 10. minuti, ali i kiksu do sada sigurnoga vratara Subašića.

Turci su praktički samo jednom ozbiljno zaprijetili vatrenima, u 11. minuti, kada je zicer zapucao Cenk Tosun, a u 75. minuti Subašić je odbio loptu ravno u noge centarforu Bešiktaša, koji mu je rasparao mrežu. Začuđujuća Danijelova reakcija, i odoše bodovi, a gotovo 34.000 fanatičnih Turaka neobuzdano je slavilo pobjedu nad favoriziranim Hrvatima.

Čačićev umirujući ton i lamentacije o dominaciji i kontroli igre zvuče tako šuplje, jer ovo je kiks koji dovodi u pitanje plasman na SP, premda nemamo pravo baš sve svaliti na nejaka Antina leđa; na primjer, od igrača Reala Kovačića ili čovjeka teškog 50 milijuna eura Perišića očekuje se da onakve kolosalne šanse realiziraju.

Kalinić nikad slabiji

- Tri boda su otišla domaćinu koji se vratio u utrku za SP. Miješaju mi se emocije, naravno da nisam sretan zbog rezultata. Ali, ako znamo okolnosti prije susreta, igrali smo kvalitetnih 90 minuta. Međutim, dogodi se taj jedan kiks i to je to. Nismo imali mirnoće u predaji završnoga pasa - rekao je izbornik Ante Čačić pa dodao:

- Mi smo i dalje prvi, nije ovo tragedija. Veseli me način na koji je momčad igrala. Većina igrača je zadovoljila, ali rezultat nije dobar. Glavu gore, ništa nije izgubljeno. Bit će neizvjesno do kraja, kao što smo i govorili na početku.

Ističe kako utakmica s Kosovom nije ostavila traga na igračima.

Turska - Hrvatska
1/18

- Mi smo odigrali utakmicu nakon 50 i nešto sati, igrači su djelovali iznenađujuće svježe. Žao mi je da ih nije sreća nagradila. No, i manjak koncentracije je posljedica ove zbrke. A ako se već kolega Lucescu žalio na suđenje u prošloj utakmici, onda i mi imamo pravo prigovoriti kako je bio jedanaesterac za nas, kao i prekršaj na Mandžukiću prije njihova gola pogotka – ističe Čačić.

Izbornik si, naravno, ništa ne zamjera u pripremi utakmice. Primjerice, tvrdi kako je Nikola Kalinić, unatoč nedostatku klupskih utakmica, imao svježine za 60 minuta. Vjerojatno njegovih najlošijih 60 minuta u dresu nacionalne momčadi. Čačić je zadovoljan i Kovačićevom izvedbom, kaže kako je tražio od Matea da bude što bliži vrhu napada, što mu se u 5. minuti moglo i isplatiti.

Rasplet skupine?

- Sad smo dvije utakmice bliže SP-u, distanca je potpuno ista. Moramo se spremiti za listopad, optimist sam. A i ova igra mi daje razloga za to – zaključio je Čačić.

Domagoj Vida donio je Hrvatskoj pobjedu nad Kosovom, a nakon poraza u Turskoj bio je razočaran kao i njegovi suigrači.

Imali smo manje odmora

- Izgleda da mi nikad mirno ne možemo privesti kvalifikacije kraju. Na žalost, izgubili smo tri vrijedna boda unatoč dobroj igri. Odlučio je jedan detalj, nismo dobro pazili u obrani i nakon jedne odbijene lopte primili smo gol. Imali smo prilika i možda da je sudac dosudio jedanaesterac ishod bi bio drugačiji. Yilmaz mi je rukom izbio loptu s glave - kazao je nakon utakmice Vida za HRT.

Dodao je kako Hrvatskoj sad preostaje pobijediti Finsku u Osijeku i onda u Kijevu protiv Ukrajine potvrditi ta tri boda.

- Da smo pobijedili Tursku, bio bi to veliki korak prema Svjetskom prvenstvu, a ovako smo se vratili korak unatrag. Moramo vidjeti u čemu je problem jer teško postižemo pogotke. Nadam se da ćemo na kraju ipak razveseliti navijače. Možda je i utakmica s Kosovom ostavila traga, ali nećemo se vaditi na to, imali smo prilike i morali smo ih iskoristiti - zaključio je naš stoper.

Na njega se nadovezao Duje Čop:

- Da nam je sudio penal, utakmica bi otišla u drugom pravcu. U drugom dijelu smo pali, vidjelo se da smo imali dan manje odmora. No, i dalje je sve na nama.

Na kraju, kapetan Luka Modrić upozorio je na jednu opasnost i izrazio zabrinutost.

- Nismo toliko loše igrači, ali nismo iskoristili svoje šanse, i izgubili smo, tako to biva kada se ispromašujete. Razočarani smo što smo izgubili. Ne postoji strah da se nećemo plasirati na SP, jer sve je još u našim rukama, ali moramo nešto promijeniti. Nešto nam fali, nisam siguran što je to, čini mi se kao da smo izgubili naboj. Možda je to, možda nije, ne bih htio da se iz ovoga sada izvlače krivi zaključci – kazao je Modrić.

 

ESKISEHIR Stadion Yeni Atatürk. Gledatelja 34.000. Sudac: Viktor Kassai (Mađarska) 5.

Turska: Babacan 7 – Ayhan 6, Topal 6.5, Soyüncü 6.5, Erkin 6 – Calhanoglu 6.5, Özjakup 6.5, Sahin 6 (od 87. Yokuslu -), Turan 6 (od 70. Mor -) - Tosun 7, Yilmaz 6 (od 82. Tufan -). Izbornik: Mircea Lucescu

Hrvatska: Subašić 5 – Vrsaljko 6 (od 84. Čop -), Lovren 6, Vida 6, Pivarić 6 – Modrić 6.5, Badelj 6 – Brozović 6, Kovačić 5.5 (od 71. Kramarić -) , Perišić 6 – N. Kalinić 5 (od 62. Mandžukić 5.5). Izbornik: Ante Čačić

Strijelac: 1:0 Tosun (75.)

Igrač utakmice: Cenk Tosun

REZULTATI 8. KOLA:

Turska - Hrvatska 1:0

Kosovo - Finska 0:1

Island - Ukrajina 2:0

9. kolo (6. listopada): Hrvatska - Finska, Kosovo - Ukrajina, Turska - Island; 10. kolo (9. listopada): Ukrajina - Hrvatska, Finska - Turska, Island - Kosovo

 

1. Hrvatska 8 5 1 2 12:3 16
2. Island 8 5 1 2 11:7 16
3. Turska 8 4 2 2 12:8 14
4. Ukrajina 8 4 2 2 11:7 14
5. Finska 8 2 1 5 6:10 7
6. Kosovo 8 0 1 7 3:20 1
               

Komentara 28

DU
Deleted user
18:50 06.09.2017.

Treba vam dati dobar naboj nogom u guzicu , A onda vas sve promijeniti...

Avatar HajdukLika
HajdukLika
20:44 06.09.2017.

Kao s boksom: Tehinički O. K., ali bez koristi kad primiš nokaut. Međutim, treba neke stvari mjenjati iz korijena! Protiv kakvih mi to protivnika muku mučimo? Islanda? Kosova? Nije samo Čaćić kriv, igrači poput naših moraju i bez izbornika pobjeđivati protiv takvih protivnika! Nema onog žara. Ni među igračima, ni trenerom i vodstvom HNS-a. Siti su, pa ih boli ... Neka se ugledaju na Ronalda, pun k'o brod, ali gori za svakim naslovom!

GD
Gospon Drug
19:08 06.09.2017.

Nadam se neko ima odgovor zašto teško zabijamo pogodak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije