Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord na SP-u

"Metalac" Golubić donio Hrvatskoj rekordnu petu medalju na svjetskim prvenstvima

03.06.2023.
u 13:53

Nakon što je na tri velika natjecanja gubio u borbi za medalju, Marko Golubić je ovaj put premostio tu barijeru i osigurao plasman u popodnevni polufinale

Svjetsko prvenstvo u Bakuu ostat će upisano krupnim slovima u povijesti hrvatskog tekvondoa. Jer, nikad Hrvati na najmasovnijoj svjetskoj smotri nisu osvojili pet medalja, a peto odličje izborio je srčani Marko Golubić u kategoriji do 74 kilograma.

Nakon četvero članova splitskog Marjana (Matea Jelić, Bruna Duvančić, Ivan Šapina, Lena Stojković) petu hrvatsku kolajnu osvojio je član zagrebačkog kluba, nekad trofejnog Metalca za koji je ovo 15. medalja na svjetskim prvenstvima.

Kao peti nositelj, Marko je u prvom kolu bio slobodan pa je svoj pohod na odličje započeo pobjedom nad Meksikancem Navom (9:6, 16:3). Uslijedila je uvjerljiva pobjeda nad Čehom Sittekom koji, zbog tehničke nadmoći Hrvata, nije dočekao kraj niti jedne od dvije runde (14:1, 17:5).

Kraj treće nije pak dočekao Golubićev četvrtfinalni protivnik Azerbajdžanac Eltaj Gafarov (4:6, 7:0, 17:5), možda i posljednja nada domaćina SP-a da se domognu barem jedne medalje. No, 22-godišnji Hrvat se raspucao u drugoj i, naročito, trećoj rundi koja je prekinuta minutu prije kraja jer se domaći borac pod Golubićevim tempom kondicijski slomio.

- U svim borbama Marko je bio brz i eksplozivan a i vodio je borbe taktički pametno. Vidjevši da mu borba iz klinča protiv Azerbajdžanca ne prolazi, jer je ovaj imao dobre kratke udarce nogom, Marko se udaljio i pogađao s distance - prokomentirao je Golubićev klupski trener Dejan Mesarov koji je na ovom Prvenstvu sjedio u kutu svjetskom doprvaku Ivanu Šapini te sjajnoj Doris Pole koja se ovaj put morala zadovoljiti s petim mjestom.

A peta mjesta su dosad bila obilježje Marka Golubića koji je u čak tri navrata, na najvećim natjecanjima, bivao zaustavljen upravo u četvrtfinalu. Dvaput na prvenstvima Europe i jednom na Svjetskom prvenstvu i to lani. Srećom, to ovaj put nije bio slučaj pa će se borbeni i čvrsti "metalac" boriti za finale s Australcem Leonom Serjanovicem, dvostrukim prvakom Oceanije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije