Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP je sve dalje

Messi i Argentina pred kolapsom, pali na šesto mjesto kvalifikacija!

Argentina - Peru
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
06.10.2017.
u 08:39

Gauči na slavnoj Bomboneri u Buenos Airesu odigrali samo 0:0 s Peruom.

Argentina je u pretposljednjem kolu kvalifikacija za SP na slavnoj Bomboneri u Buenos Airesu odigrala samo 0:0 s Peruom, te više nije ni na mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije za Rusiju!

 

Ovaj bi remi mogao imati katastrofalne posljedice! Jorge Sampaoli ostao je dan uoči susreta bez ozlijeđenog Icardija (bio na klupi), Higuaina uporno ne poziva, Dybalu je ostavio na klupi (!?), Messija je vratio na poziciju desetke, a u početnom su se sastavu našli Bocin junak Dario Benedetto, te Alejandro Gomez, debitant Emiliano Rigoni i Marcos Acuna. Izbornik je ostao tvrd u uvjerenju da su Messi i Dybala preslični igrači, a nisu imali dovoljno vremena uigrati se, piše Goal.

No, Argentina je još jednom došla na suparnika čiji je golman blistao: Pedro Gallese sjajno je zaustavljao Benedetta, Lucasa Bigliju i Gomeza, pa Acunu, dok je Messi pogodio vratnicu. Većina toga na početku drugog poluvremena, kada su gauči igrali najbolje.

 

Messi je i namjestio šansu Rigoniju, dok je u zadnjim minutama Argentina umalo i izgubila! Sergio Romero jedva je zaustavio udarac Paola Guerrera.

Argentina je sada, dakle, šesta na tablici, iza Perua zbog manje postignutih golova, a u zadnjem kolu gostuje u Quitu protiv Ekvadora. I remi im može biti dosta za playoff (protiv Novog Zelanda) uz kiks Paragvaja i Perua ili težak poraz Čilea od Brazila. Drugim riječima: bolje im je da sami pobijede.

Ali kako?! Već 456 minuta Argentina nije zabila gol iz akcije!

Čile je preskočio gauče dramatičnom pobjedom 2:1 nad Ekvadorom u Santiagu. Za tri boda zabio je Alexis Sanchez u 85. minuti, nakon što je Eduardo Vargas pogodio za 1:0 u 22. minuti, Čile se napromašivao, a debitant Romario Ibarra krasnim golom izjednačio je u 84. minuti.

Čile je tako prekinuo niz od tri poraza i skočio na treće mjesto, a u posljednjem kolu gostuje kod Brazila. I to bez Artura Vidala, koji je suspendiran zbog žutih kartona.

Urugvaj je kiksao remijem 0:0 s posljednjom Venezuelom, igrao je loše, Suarez, Cavani i društvo nisu imali ni puno šansi, no izbornik Oscar Tabarez je zadovoljan: momčad je druga, a u zadnjem kolu ugošćuje Boliviju.

A u dramatičnoj utakmici Kolumbija je kod kuće izgubila s 2:1 od Paragvaja velikim preokretom u zadnjim minutama! 

Igrali su za domaćina James, Cuadrado, Ospina..., Falcao ih je u 79. minuti doveo u vodstvo, ali u šokantnoj završnici Cardozo je u 89. izjednačio, a Sanabria u 90. pogodio zä 1:2! I pritom su oba paragvajska strijelca bili džokeri s klupe: Canabria je ušao u 55., a Cardozo u 77. minuti.

Parovi posljednjega kola (11.10.): Brazil - Čile, Ekvador - Argentina, Peru - Kolumbija, Urugvaj - Bolivija, Paragvaj - Venezuela.

Poredak: Brazil 38, Urugvaj 28, Čile 26, Kolumbija 26, Peru 25, Argentina 25, Paragvaj 24, Ekvador 20, Bolivija 14, Venezuela 9.

Na SP ide Brazil, za još četiri mjesta bore se svi do Ekvadora, a peto mjesto vodi u playoff protiv Novog Zelanda.

Komentara 9

DU
Deleted user
11:36 06.10.2017.

mislio sam da samo mi imamo cacica!

BI
billynik
09:11 06.10.2017.

I tamo je Mamić i HNS umiješao prste. Sad će to torcida i armada srediti.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
09:00 06.10.2017.

ALO VUKOVCI,nije UrugVaj,ParagVaj ili EkVador....kao što nije "eVropa"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije