Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska reprezentacija

HNS uoči raspleta: Ne bude li dobro imamo i plan B za izbornika!

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
23.09.2017.
u 10:09

Moramo osigurati najbolje uvjete, zato idemo na najbolji teren u Hrvatskoj, kaže Vrbanović

Dugo se nagađalo da naša nogometna reprezentacija u posljednjoj domaćoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ipak neće igrati u Osijeku. Sad se to i ostvarilo, izabranici Ante Čačića protiv Finske 6. listopada igrat će u Rijeci, na Rujevici.

- Takva je odluka Izvršnog obora HNS-a nakon duge rasprave, i nije bila jednoglasna, Ante Vučemilović borio se da se ipak igra u Osijeku. Vežu nas emocije uz Osijek, uvijek smo ondje bili lijepo primljeni, ali tu odluku morali smo donijeti po načelima profesionalnosti, a ne po emocijama - objasnio je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Šuker i Čačić bili u Osijeku

Nekoliko inspekcija pohodilo je osječki Gradski vrt, u posljednjoj je bio i izbornik Ante Čačić koji se želio uvjeriti u uvjete na travnjaku, a u četvrtak je tamo bio i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- U posljednjem kolu kvalifikacija za Europsku ligu Uefa je ukazala na nedostatke u infrastrukturi koji bi se morali ukloniti da je Osijek ušao u skupinu, a jedna od tih zamjerki bila je vezana i uz travnjak, stoga se i nama upalio alram. I nakon svih pokušaja, a ljudi u Osijeku rade na sanaciji, morali smo odlučiti da se igra na Rujevici, najboljem travnjaku u Hrvatskoj. Jer reprezentaciji moramo osigurati najbolje uvjete - dodao je Vrbanović.

Pisma o takvoj odluci već su otišla na adresu Fife, Uefe i finskog saveza koji je Vrbanović i prije upozorio na moguću promjenu mjesta igranja utakmice. Ulaznice za Rujevicu već su od jučer u internetskoj prodaji, znatno su skuplje nego da se igralo u Osijeku, zapad je 15, istok 100, a sjever i jug po 50 kuna, dok su cijene u Osijeku bile 30 i 50 kuna. Riječ je o ozbiljnom poskupljenju, ali je i komfor na Rujevici puno bolji.

NK Osijek, županija i grad borili su se da do takve odluke ne dođe, a u HNS došao je i dopis iz osječkog kluba u kojem među ostalim stoji:

“Razumijemo želju HNS-a da radi u interesu nogometne reprezentacije, te ako stručni stožer reprezentacije smatra da je teren važan za plasman na Svjetsko prvenstvo, NK Osijek kao suorganizator utakmice apsolutno ne želi inzistirati na domaćinstvu u Osijeku.”

Vrlo korektno su to primili u osječkom klubu, a savez će jednu od prvih utakmica sljedećih kvalifikacija organizirati u Osijeku.

Istina, ovo je ključna utakmica, i odluka HNS-a potpuno je razumljiva i očekivana, iako i igrači rado idu u Osijek, sad se jednostavno nije smjelo riskirati.

Atmosfera je odlična

Izbornik Ante Čačić jučer je objavio popis pozvanih igrača za utakmice s Finskom i Ukrajinom. Na popisu su ipak i Subašić i Vrsaljko koji su zasad ozlijeđeni, na popisu je i Milan Badelj, ali on će propustiti Finsku zbog kartona.

Zna Čačić da mu je to ključno za ostanak na klupi reprezentacije. No, ima li HNS plan B ako protiv Finske ne završi po željama?

- Imamo i plan B, bilo bi neugodno za izbornika u slučaju neuspjeha, ali mi smo ozbiljan savez pa imamo i B opciju. Da, imamo plan kako dalje i bude li loše protiv Finske ili na kraju kvalifikacija. Razgovaramo o svemu, ali sada ne razmišljamo o tome - kazao je Damir Vrbanović i prenio što je Ante Čačić govorio na sjednici Izvršnog odbora:

- Govorio je o tome da u reprezentaciji nema problema, da su odnosi među igračima odlični. Naravno, bili su nesretni zbog izgubljenih utakmica, pogotovu jer su na travnjaku pokazali da su bolji od suparnika, no bilo je i peha.

Komentara 21

WE
weAreCro
10:15 23.09.2017.

Gluposti, sad spominjete plan B kojeg ste trebali upotrijebiti odmah protiv turske, ako protiv finske krene po zlu ne pomaze nam ni plan b i c i d kad smo popusili odlazak na sp.

JU
juma
10:52 23.09.2017.

Kasno je za plan B, jer bi u slucaju neuspjeha mogli zavrsiti kao treci u skupini.

DH
dalibor.hren
12:48 23.09.2017.

Čačiću, kad se rukuješ, čovjeka gledaš u oči!!! Plan "B" je četiri godine poslije Rusije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije