Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL LIGA

Medveščak u Rigi upisao važnu pobjedu u borbi za doigravanje

Medveščak - Dinamo Minsk
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
30.01.2015.
u 21:57

- Očito sam imao odličan tajming za pogodak. Ovo je velika pobjeda za nas i značajna tri boda - kratko se Thomas osvrnuo na susret s Dinamom

Hokejaši Medveščaka u KHL ligi svladali Dinamo iz Rige s 2:1 što im je bila druga gostujuća pobjeda zaredom. Tako su napravili još jedan korak prema doigravanju.

Medvjedi su u Rigu došli samo s jednim ciljem – vratiti Dinamu za posljednji poraz koji su pretrpjeli u njihovoj Areni i "otrgnuti" tri važna boda, a to su i napravili.  Medvjedi su ovom pobjedom za bod bliže doigravanju. Naime, sada ih od osmog mjesta Zapadne konferencije dijele četiri boda.
 
- U posljednje vrijeme smo odigrali puno 'playoff' utakmica, a u Rigi je bila upravo još jedna takva. Imali smo sreće i u pravo vrijeme smo zabili golove, posebice u posljednjoj trećini kada je golman napravio pogrešku - rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.
 
Susret u Riga Areni, kao što se i očekivalo s obzirom da obje momčadi još uvijek love doigravanje, bio je neizvjestan do samog kraja. Prva trećina protekla je bez golova i praktički u preispitivanju terena. Medveščak je na gol uputio sedam udaraca, dok ih je Dinamo imao šest, a u devetoj minuti odličnu je intervenciju imao Cal Heeter. Vratar Medveščaka u zadnji je čas uhvatio rukavicom pak koji je umalo prošao gol liniju.
 
- Bilo je lijepo zabiti na jedinom našem powerplayu u utakmici. U prvoj trećini su nas pritiskali, ali se nismo predali i nismo im dopustili da realiziraju svoje šanse. Dinamo je dobra momčad koja se, kao i mi, bori za doigravanje, tako da smo znali da nas čeka tijesna utakmica, visokog tempa - kratko je prokomentirao Patrick Bjorkstrand.
 
Odmah na početku druge trećine, nakon samo 21 sekunde igre, Krisjanis Redlihs je zaradio dvominutnu kaznu i Medvjedi su imali priliku iskazati se na svom prvom, a kasnije se ispostavilo i jedinom, powerplayu večeri. Ville Leino i Carle Mathieu namjestili su pločicu za Patricka Bjorkstranda, a mladi napadač ju je stacionirao u mrežu vratara Jeffa Deslauriersa. U 30. minuti Medvjedi su na dvije minute ostali bez Martina St. Pierrea, da bi u 33. Ville Leino dobio dvije minute i disciplinsku kaznu. Unatoč situacijama s igračem manje zagrebački su oklopnici uspjeli zadržati vodstvo do kraja dionice.
 
Domaćini su u 44. minuti izjednačili golom Miksa Indrašisa, ali u 55. je Medveščak ponovo imao vodstvo. Naime, pogrešnim dodavanjem Dinamovog vratara pak je završio na palici Billa Thomasa, a samo sekundu kasnije i u golu Deslauriersa. Thomasov pogodak na kraju je bio i presudan za pobjedu Medvjeda.
 
- Očito sam imao odličan tajming za pogodak. Ovo je velika pobjeda za nas i značajna tri boda - kratko se Thomas osvrnuo na susret s Dinamom usput prokomentiravši treće u nizu gostovanje koje ih očekuje već u nedjelju u Sankt Peterburgu.
 
- SKA je iznimno teška momčad. Izgubili su dvije utakmice u nizu što nam nikako neće olakšati posao. No, ako nastavimo igrati ovako kako smo igrali u Helsinkiju i Rigi, ako odigramo čvrsto, kreiramo i realiziramo šanse, mogli bismo i kod njih otrgnuti koji bod.

>> Medveščak u naletu, pobijedili su na gostovanju u Helsinkiju

Komentara 3

Avatar Vucibatina
Vucibatina
08:17 31.01.2015.

Uživao sam u gledanju tekme ,jedna od najboljih !

FU
FULL
09:49 31.01.2015.

Odlična utakmica koja je skoro dovedena do savršenstva u svih 60 min igre i što je jako bitno druga za redom u istom tempu, ovaj je bio još i jači jer je Dinamo odigrao puno ozbiljniju igru za razliku od Jokerita samim tim i pobjeda je veća. Ovako se trebalo igrati od početka prošle godina jer je ova momčad daleko jača od prošlogodišnje, zašto to nije bilo tako?, to pitanje ču ostaviti "pametnima" koji vode klub, samo sad opet ne trebaju "standardni izgovori" jer ne "drže vodu". Poklon njihovog golmana i veliki promašaj Darzinsa su presudili utakmicu, to je uvijek tako kad je utakmica jakog tempa i u egalu, jedna pogreška je presudna za konačan rezultat. Nisam siguran koliko je Heeter uspio spriječiti ulazak paka preko gol crte jer je na usporenom snimku pak prešao crtu ali kako D.Riga nije D.Moskva (koji su dobili poklon gol) sudac je odmah "otklonio" takvu mogućnost?! Kostović je pokazao svoju visoku vrijednost i ne zaslužuje izostanak iz momčadi jer je to podcjenjivanje njegovih igračkih sposobnosti i njega kao osobe; u duetu s Perkovichem je bio odličan. Protiv SKA sva tri znaka su moguća; za dobiti 2 na Športskoj kladionici moramo ponoviti samo i isključivo igru iz prethodna dva susreta, svaka druga kombinatorika vodi u gubitak bodova. Igra-koncentracija i izdržljivost svakog pojedinca se moraju podići još 20% i pobjeda je sigurna. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije