Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovršen posao

Mateo Kovačić postao prvi hrvatski igrač težak čak sto milijuna eura!

Mateo Kovačić
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
01.07.2019.
u 18:43

Budući da je lani u Chelseaju bio na posudbi, hrvatskom veznjaku neće biti potrebna posebna prilagodba, ali novost će i za Kovačića biti novi strateg.

Mateo Kovačić u ponedjeljak je i službeno postao prvi hrvatski nogometaš od sto milijuna eura! To je spektakularan ishod transfera našega 25-godišnjega reprezentativca iz Real Madrida u Chelsea, čijim je zaključenjem engleski klub uspio preduhitriti Fifinu zabranu transfera, a Mateu priskrbiti status hrvatskoga transfernog rekordera.

Vijest su na svojim profilima na Twitteru potvrdila oba kluba, madridski i londonski, a mediji nagađaju da je Chelsea Realu isplatio nešto više od 40 milijuna eura.

Odštetni iznos koji su inozemni klubovi, najprije Inter, potom Real Madrid i sada Chelsea, ugovorili za Matea Kovačića upravo se popeo na vrtoglavih stotinjak milijuna eura, što je neusporedivo više od svota plaćenih za bilo kojega hrvatskog nogometaša.  

Do sada je rekorder bio Mario Mandžukić, za kojega su Wolfsburg, Bayern, Atlético Madrid i Juventus ukupno bili izdvojili 63 milijuna eura.

Budući da je lani u Chelseaju bio na posudbi, hrvatskom veznjaku neće biti potrebna posebna prilagodba, ali novost će i za Kovačića biti novi strateg.

Podsjetimo, Maurizio Sarri napustio je klupu Modrih i otišao u Juventus, a sve govori da će njegovo mjesto tijekom tjedna preuzeti Frank Lampard.

Mateo Kovačić jedini je svjetski nogometaš koji je osvojio čak četiri europska klupska trofeja zaredom, a između njih i srebro na Svjetskom prvenstvu.

Kovačić u svojim vitrinama ima medalju kao osvajač tri naslova u Ligi prvaka s Realom Madridom te Europske lige s Chelseajem.  

Komentara 6

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
20:54 01.07.2019.

Svaka čast Mateo ! Postao si najskuplji prosječni igrač u povijesti !

CR
crodux
23:09 01.07.2019.

bravo, volim kad hrvati zarađuju i neka ih je što više takvih!

SV
stjepan v.
11:53 29.07.2019.

Mateo igra u svojih 30 kvadratnih metara I bas ga briga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije