Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doputovali u Beč

Marin Šipić: Dobivam teške batine, ali takav mi je posao

15.01.2020.
u 16:00

Ono što smo od navijača vidjeli u Grazu, graniči s nemogućim. Takvu energiju, snagu i ljubav prema reprezentaciji gotovo da nema nitko u rukometnom svijetu – zaključio je Červar

Lijepo je bilo vidjeti nasmijana lica izbornika Line Červara i naših igrača uoči puta u Beč na utakmice drugog kruga. Do prvog susreta ima dovoljno vremena (četvrtak) za odmor, ali i za liječenje raznoraznih udaraca koje su pojedini igrači zadobili u susretu sa Srbijom.

– Baš sam dobio dobrih batina. No, ne žalim se. Izabrao sam taj posao i uvijek znam da će biti pokoji bolan udarac kad igram na crti – rekao je Marin Šipić, kružni napadač hrvatske reprezentacije.

Na Svjetskom prvenstvu prošle godine bio je otkriće, no na Europskom prvenstvu već ga dobro poznaju, dobro ga čuvaju, a i postotak šuta mu je pao.

– Znam da sam trenutačno negdje na 50 posto. Ali, turnir tek što je počeo. Poboljšat ću se u Beču – naglasio je Šipić.

Marino Marić zbog bolova u leđima nije igrao protiv Srbije.

– Već se bolje osjećam. Riječ je o staroj ozljedi živca. Nekoliko dana odmora i bit ću na raspolaganju izborniku – rekao je Marić.

Za svaki slučaj, u Beč je doputovao još jedan kružni napadač, Ilija Brozović.

– Neka bude tu s nama za svaki slučaj. Nitko od ovih 17 igrača ne ide doma, svi ostajemo na okupu – rekao je Červar.

Sve treba zaboraviti

Iza Hrvatske su tri pobjede u Grazu.

– Sve to treba zaboraviti. Sada slijede četiri nova izazova u Beču. Te četiri utakmice bit će još teže i zahtjevnije od onih koje smo igrali u prvom krugu. I drago mi je da se u posljednjoj utakmici, protiv Srbije, pokazalo da nema lakih suparnika, da favoriti na papiru moraju to opravdati i na parketu. Vidjeli ste što se dogodilo Francuskoj. To je reprezentacija čiji savez ima golem proračun i reprezentacija koja ima dvadesetak sjajnih rukometaša – kazao je Červar.

Prošle godine na Svjetskom prvenstvu dogodio se kiks odmah u prvoj utakmici drugog kruga.

– Da, dogodio se poraz od Brazila. No, opet moram istaknuti da nam tada pobjeda nad Brazilom ne bi donijela plasman u polufinale. Bez obzira na ishod te utakmice, morali smo pobijediti Njemačku i Francusku. Zašto smo izgubili od Brazila? Zato što su igrači ušli olako u tu utakmicu. Nisu ispunjavali zadatke koje sam im zadao. Igrali su svi na individualne akcije, kroz sredinu, gdje nije bilo prolaza. I nismo se ni okrenuli, a gubili smo sa sedam razlike. Uspjeli smo kasnije doći na minus jedan, ali smo tada olako primili neke pogotke i dogodio nam se poraz. I zato ćemo u četvrtak biti mudriji i pametniji. Moramo se držati dogovora i taktike. Igrači moraju shvatiti da reprezentacija nije klub, i da se igra timski. Susret s Bjelorusijom ogledni je primjer kako bismo morali igrati u drugom krugu – podijelio je svoja razmišljanja Lino Červar.

Budemo li tako dobro igrali u obrani 5-1, neće biti straha...

– Ta je obrana nastala u mojoj glavi dok sam bio izbornik Italije. Usavršio sam je na klupi Hrvatske na Olimpijskim igrama u Ateni gdje smo osvojili zlato. Ta je obrana, ako se igra dobro, teška opstrukcija suparničkog napada. Ali da ta obrana bude vrhunska, u momčadi morate imati školovane, tehničko-taktički jake igrače koji to mogu odraditi. Mi takve igrače imamo. Vidjeli ste u igri protiv Srbije kako njihovi vanjski igrači nisu gledali prema našim vratima nego su više pazili da im Duvnjak ne oduzme loptu – naglasio je Červar.

Navijači u Grazu sjajni

No, neće nam samo obrana donijeti pobjede. Mora se malo i napad probuditi, posebice Marko Mamić.

– Znam da još nisam “pravi” u napadu, ali valjda će doći i pogoci. Zasad sam bio više koncentriran na obranu, gdje igram središnjeg čovjeka, odmah iza prednjega u 5-1 obrani – istaknuo je Mamić.

Navijači su u Grazu bili fantastični. Nadajmo se da će se priča nastaviti i u Beču. Prije 10 godina, na EP-u nas je bodrilo sedam-osam tisuća ljudi u Stadthalleu u Beču.

– Ono što smo od navijača vidjeli u Grazu, graniči s nemogućim. Takvu energiju, snagu i ljubav prema reprezentaciji gotovo da nema nitko u rukometnom svijetu – zaključio je Červar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije