Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London

Marin Čilić izgubio turnir bez izgubljenog servisa

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
Autori: Drago Hudika, Hina
25.06.2017.
u 17:53

Bez obzira na poraz Marin će u ponedjeljak biti šesti igrač svijeta

Marin Čilić nije uspio osvojiti naslov u Queen's Clubu. Najbolji hrvatski tenisač je u finalu londonskog ATP turnira izgubio od Španjolca Feliciana Lopeza sa 6:4, 6:7(2), 6:7(8).

Čilić je u svom trećem finalu u Queen's Clubu pretrpio drugi poraz, nakon Murraya 2013. svladao ga je i 35-godišnji Lopez. Marin je bio pobjednik ovog turnira 2012. kada je njegov suparnik u finalu, Argentinac David Nalbandian bio diskvalificiran.

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Čilića i Lopeza i treća pobjeda Španjolca. U Queen's Clubu su se susreli treći put i sada je omjer 2-1 u korist Čilića. Bez obzira na poraz Marin će u ponedjeljak biti šesti igrač svijeta.

Do pobjede je Lopez stigao iako tijekom čitavog dvoboja nije niti jednom oduzeo servis Čiliću.

Prvi set je bio izjednačen do desetog gema kada se našem igraču ukazala prilika za 'break'. Marin je na Lopezov servis dobio četiri poena u nizu za 6:4.

U nastavku je Marin rijetko gubio poene na svom servisu, a bio je opasan kada je servirao Španjolac. Imao je Marin u drugom gemu dvije prilike za 'break' ali ih nije iskoristio.

Drugi set odlučivala je 13. igra u kojoj je Španjolac bio uvjerljiv. Čilić je u 'tie-breaku' osvojio samo dva boda.

Pobjednika je u trećem setu ponovno odlučivala 13. igra u kojem je Španjolac bio uspješniji sa 10-8 za šesti ATP naslov.

Za Čilića je ovo bio 29. finale u karijeri, a ostao je na 17 naslova.

Komentara 20

DU
Deleted user
18:09 25.06.2017.

Obojica su igrali jako dobro, mec je bio vrlo uzbudljiv, ali ipak je prava steta da je sreca danas nasem Marinu okrenula ledja :(

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
18:08 25.06.2017.

jedno se mora priznati. ovaj covjek je genije za gubljenje dobivenih meceva...

PA
pampi71
00:31 26.06.2017.

izgubi čova na dan kad se prije 36 god pokazala gospa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije