Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeđali ga na twitteru

Louis Saha nova žrtva rasizma u Engleskoj

louis saha
AFP/Pixsell
10.01.2012.
u 14:57

Korisnički račun s kojega je poslana rasistička poruka u međuvremenu je obrisan, ali francuski nogometaš potvrdio je da je provedena istraga.

Napadač Evertona Louis Saha otkrio je da ga je jedan navijač izvrijeđao na društvenoj mreži Twitter.

"Vrati se u Francusku, j.... crnjo", napisao mu je jedan navijač Evertona.

Saha je poruku prenio, napisavši komentar ispod nje: "Molim te, nemoj govoriti da si navijač Evertona. Ti si sramota!"

Korisnički račun s kojega je poslana rasistička poruka u međuvremenu je obrisan, ali francuski nogometaš potvrdio je da je provedena istraga kojom bi se moglo utvrditi tko je stajao iza uvreda. Ispostavilo se da je poruku poslao radni kolega čovjeka koji je bio vlasnik računa, i to bez njegova znanja. Rasist je zbog toga suspendiran s posla.

Komentara 3

CH
chainsaw.
15:47 10.01.2012.

“VRIJEĐALI GA NA TWITTERU-Louis Saha nova žrtva rasizma u Engleskoj” ----------------------------------------------------- nisu ga vrijedjali neko ga je uvrijedio. osim toga tesko da se cijeli ‘slucaj’ moze okarakterizirati pod rasizmom u engleskoj s obzirom da se radi o izoliranom incidentu gdje je pocinitelj samo jedna jedina budala.

Avatar Topgen
Topgen
16:44 10.01.2012.

Ako je tako onda strpajte u cuzu 98% komentatora na VL forumima.

DO
donjuan
08:58 11.01.2012.

rasizma ima svugdje, medutim, postoje razlike kako se djeluje protiv rasizma u engleskoj i kod nas. u engleskoj se rasisti i nacionalisti gone i kaznjavaju, kod nas smiju biti predsjednici nogometnih klubova (npr. males), smiju u coporima na stadion (npr. bbb, torcida...) ... mi nemamo odgovarajucu senzibilnost za taj problem. kao i ogromna vecina bivsih komunistickih drustava, uzurpiramo i silujemo pravo na slobodu govora. u drustvima gdje je demokracija i sloboda govora starija tecevina, imaju jasan odnos prema uvredama i lazima. i to kroz sve slojeve drustva. kod nas, cak i \"inteligencija\" pa i crkva, pokusavaju pronaci argumente i objasnjenja za crnilo rasizma i nacionalizma. ispadi se samo na pritisak \"izvana\" mlako sankcioniraju. ... novinari su dio svega toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije