Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Jarni

''Lippi je velik trener i sve zna, ali Talijani neće obraniti naslov''

Marcelo Lippi
AFP
07.06.2010.
u 08:50

Slavni vatreni Robert Jarni govori kako se Talijani muče u igri i nisu favoriti.

Kao kost u grlu Italiji je došao poraz od Meksika u predvečerje Svjetskog prvenstva. Ionako neuvjerljiva momčad sad je još više otvorila dvojbe.

– Čitao sam neke Cannavarove izjave, kaže da će Italija dobro igrati na SP-u, da Talijani ne trebaju biti uznemireni. Ali, neće im biti lako, na Apeninima je veliki pritisak javnosti, navijači uvijek traže najviše – napominje naš proslavljeni reprezentativac Robert Jarni, koji je dio karijere proveo u Bariju i Juventusu.

I on smatra, kao i većina nogometnih stručnjaka, da Italiji nedostaje prava zvijezda, pravi vođa.

– Na mene ta momčad nije ostavila poseban dojam, ne ulijeva mi povjerenje. Muči se u obrambenoj igri, a još više u napadu. Sve će se svoditi na Pirla i De Rossija, u napadu je opasan Di Natale. Ne vidim svijetle tonove u toj reprezentaciji. U svakom slučaju, Italija, bez obzira na to što je ne treba podcijeniti, ne spada među favorite za osvajanje naslova svjetskog prvaka – kazao je Jarni.

Kao najveći adut reprezentacije Jarni je izvukao izbornika Marcella Lippija.

– Lippi je velik trener, sve zna, ali je pitanje hoće li u tako kratkom vremenu uspjeti sve u momčadi složiti. A nema ni puno manevarskog prostora za promjene u igri. Kad sad gledam sve te stvari uoči Svjetskog prvenstva, siguran sam da svjetski prvaci neće obraniti naslov prvaka! – kazao je Robert Jarni.

Valjda će proći skupinu sa Slovačkom, Paragvajem i Novim Zelandom.

– Ma hoće. Premda su i Slovačka i Pargavaj spremni za iznenađenja. Pogotovu Slovačka koja je iznimno radišna, disciplinirana i dobro složena momčad. A Paragvaj uvijek ima neki svoj poseban stil igre, pomalo lepršav, i bit će vrlo neugodan suparnik. No, ipak smatram da će Italija preskočiti skupinu, a Slovaci i Paragvajci će u međusobnom dvoboju odlučiti tko će dalje. Novi Zeland je totalni autsajder, teško će doći i do jednoga boda – zaključio je Jarni.

Komentara 1

AN
Andreeejjj
11:59 07.06.2010.

Slovacka je radisna i disciplinirana momcad? Jeste, zato su ju slovenci pobjedili 2 puta u grupi a mi \"janeze\" tako ruzno podcjenjujemo?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije