Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO NEOČEKIVANO

Slabašni Bayern šokirao Dinamo i pobijedio 1:0!

Juniori Dinama
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/14
09.12.2015.
u 15:55

Plavi će nakon ovih 0:1 morati u doigravanje za ulazak u osminu finala Lige prvaka

Juniori Dinama poraženi su na Hitrec-Kacijanu ispred 2500 gledatelja. Izgubili su s rezultatom 0:1 od Bayerna, posljednjeplasirane momčadi skupine F Lige prvaka. Veliki je to šok za modre mlade nade jer dosad su Bavarci imali samo jedan bod i uvjerljivo su bili najslabiji u konkurenciji koju čine još Arsenal (10) i Olympiakos (7).

No već je sam početak utakmice dao naslutiti kako bi moglo sve izgledati jer inače poletni, motivirani i željni igre, mladići Marija Cvitanovića bili su poprilično nezainteresirani, spori, bez ideje. Tek se isticao Brekalo, čiji talent uistinu odskače od apsolutno svih na travnjaku.

Čak i takvi imali su svojih prilika, ali uslijedila je tek nakon što se Shabani poslije duplog pasa s Tarnatom našao sam pred Šemperom. Mladi vratar Dinama sjajno je izletio i zatvorio sve kutove pa je Bayernov prvotimac pogodio vanjski dio vratnice. Odmah napad poslije Brekalo čini pravi "rusvaj" u kaznenom prostoru njemačke momčadi i kad se na njega zaletio vratar Früchtl, dodaje do usamljenog Gojaka, a on promašuje prazan gol! Pucao je preko njega i ostavio u nevjerici sve prisutne.

Pritisnuli su modri nakon toga i dodatno iskazivali tehničku nadmoć nad vršnjacima iz Njemačke, no nije bilo gola. Odlaskom na odmor činilo se da bi se stvari trebale promijeniti nabolje. Uveo je Olma umjesto Fintića i trebao dobiti na živosti, ali Španjolac nije baš u formi. Pokušavao je u nekoliko navrata udarcima, no problem su bili pokušaji solo prodora. U njima je uspjeha imao tek povremeno Božić, a konstantno Brekalo.

U drugom dijelu prešao je na desnu stranu i prijetio konstantno, a to je značilo i više udaraca. Kad se pojavio u igri i Lovren umjesto Božića, krenuli su modri u višoj brzini prema Bayernu, ali se i otvarali pa je prijetila opasnost iz kontri i polukontri. Šteta je samo što Cvitanović ne može primiriti svoje igrače jer mnogi previše driblaju, a najviše su prilika i prostora otvarali kad se igralo na dodir ili dva.

U takvoj situaciji stiglo je prvo upozorenje drugog dijela. Martinović je prošao u kazneni prostor, zaobišao Šempera i pucao pokraj gola. Bila je to 68. minuta i nitko nije slutio što slijedi. Samo dvije minute poslije ulazi taj nesretni Stefandl i nakon samo tri minute iz kontre zabija. Šemper mu je obranio prvi pokušaj, ali odbijenu loptu nije mogao zaustaviti.

Mogao je Dinamo izjednačiti napad poslije, pucali su Lovren i Olmo, ali vratar Bayerna bio je na razini, baš kao i kapetan Gschwend koji je riješio mnoge opasnosti ispred gola.

Juniori Dinama sad su i dalje na deset bodova i prošli su dalje, ali još uvijek se ne zna hoće li morati u doigravanje. Naime, ako Olympiakos pobijedi Arsenal, onda je Dinamo prvi u skupini i izbjegava dodatne utakmice, a ako engleska momčad osvoji barem bod, onda će modri u doigravanje protiv protivnika koji će biti poznat nakon ždrijeba 14. prosinca i u dvije utakmice tražiti plasman među 16 najboljih.

DINAMO – BAYERN 0:1 (Stefandl 73')

DINAMO: Šemper, Hudićek, Kalaica, Tomiček, Čabraja, Gojak (od 75. Knežević), Šunjić, Moro, Brekalo, Božić (od 66. Lovren), Fintić (od 46. Olmo). Trener: Mario Cvitanović.

BAYERN: Früchtl, Friedl, Gschwend, Gavrić, Della Schiava, Tarnat, Shabani, Stingl, Tillman (od 70. Strein), Martinović (od 70. Stefandl), Pantović. Trener: Holger Seitz.

>> Uzlet modrih juniora: Dinamovi klinci spremni su za pohod na vrh Europe

Komentara 28

Avatar kvaternik
kvaternik
17:54 09.12.2015.

Na Dinamo se uvijek zgodno nabaciti blatom...pa i onda kad čuda ostvaruje...ne uspjeh ,nego čudo :Biti ispred Arsenala i Bayerna je svjetsko čudo...kao i ovi plavi dečeci čiji se ovaj planetarni uspjeh toliko omalavažava da se "novinar" ovog tragikomičnog medija usudio i Bayern nazvati slabašnim ,samo kako bi unizio i ponizio Dinamo!!!!!!!!!!!! Bijedno i sramotno!

BU
bucovragec
16:14 09.12.2015.

"Juniori Dinama sad su i dalje na deset bodova te nemaju šansi za direktan prolaz u osminu finala..." - Vanja neznalico! Čim sam vidio naslov znao sam autora teksta.

NA
nano0705
16:46 09.12.2015.

Zašto šok? ! Pa nisu igrali protiv zenickog Čelika. Majko mila tužnog li senzacionalizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije