Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka nakon Poljuda

Kud plovi ova barka? Prema tituli ili je bura okrenula na Dinamo?

Damir Mišković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
13.03.2017.
u 23:48

Ponekad trebaš uložiti malo više truda da bi zaslužio tri boda. Možda ovoga puta nismo zaslužili više – rekao je strijelac Roman Bezjak

Jednom davno u onoj staroj ligi, legenda kaže, Dinamov je trener Ivica Horvat usred sezone čestitao Crvenoj zvezdi na naslovu prvaka iako je u tom trenutku maksimirski klub bio na vodećoj poziciji. Matjažu Keku, naravno, ni na kraj pameti nije učiniti nešto slično, slovenski stručnjak borit će se s Rijekom do posljednjeg daha i vjerojatno posljednjeg kola.

Ali, da bismo se 24. kola, nakon što sve prođe, mogli prisjećati kao onog kad je splitska bura okrenula smjer plovidbe i pokrenula preokret kao na jedriličarskoj regati, nije sporno. Ne toliko zbog Rijekina gubitka dva boda u Poljudu, jer to realno i nije kiks, koliko zbog dojma da Riječani pod teretom nove uloge favorita prvenstva, lovine na koju svi bespoštedno pucaju, pokazuju da su ipak ranjivi, pogotovo kad nisu na broju neke važne poluge iz odlično posloženog stroja prvih jedanaest igrača.

S druge strane, nakon početnih turbulencija Ivajlo Petev uspio je podići Dinamov mlažnjak, forma raste iz utakmice u utakmicu i čini se da je savršeno tempirana tako da na Rujevici 8. travnja, u drugoj utakmici nakon stanke zbog nastupa reprezentacije, probije zvučni zid i zgromi šampionske nade na Kvarneru. Plitak potok, rekao bi veliki šef u najboljim danima. Dobra stvar za Kekovu momčad je što će taj dan igrati u isto vrijeme kad i Dinamo.

– Ne trebamo se opterećivati zbog toga što smo izgubili dva boda prednosti pred Dinamom. Ne možemo misliti da ćemo dobiti svaku utakmicu samo zato što smo Rijeka i jer igramo dobro. Ponekad trebaš uložiti malo više truda da bi zaslužio pobjedu. Možda ovoga puta nismo zaslužili više. Idemo dalje raditi – rekao je strijelac s bijele točke u Poljudu, Kekov džoker Roman Bezjak koji je ljetos prodan bundesligašu Darmstadtu za dva milijuna eura da bi se 14. veljače, taman pred nastavak utrke, vratio u staro jato na posudbu i tako podebljao konkurenciju na Rujevici. Da se još i Mitrović može vratiti...

U Rijekinu taboru dugo su vješto izbjegavali govoriti o Dinamu, a u nastavku utrke mogu se prestati i opterećivati sucima. Pritisak nakon Vinkovaca uravnotežio je stvari. Doduše, Kek i zamjenik sportskog direktora Mance s pravom su se u Poljudu ljutili što utakmica nije produžena još barem dvije minute budući da je bar tri minute trajao cirkus u nadoknadi s upadom u teren.

No treba razumjeti i sirotog Marija Zebeca, dragog dečka iz Cestice. Sigurno mu nije bilo svejedno kad ga je “mali Gogi s Mertojaka pričalo se da je maka” krenuo željeznom šipkom ganjati po travnjaku. Pa tko ne bi poželio što prije odsvirati kraj i klisnuti na sigurno?

A da, Bijeli brod s Armadom, kojem se Torcida u Poljudu citirajući četničku pjesmu na ćiriličnom transparentu ružno narugala, stigao je uz pjesmu i veselje u nedjeljno jutro u riječku luku. Glasnogovornik Denis Povh kaže:

– Pa bilo je i bolje nego što smo očekivali, bilo nas je 1500 na stadionu, bila je dobra atmosfera i druženje. Najbitnije je da smo i dalje na prvom mjestu, tamo ćemo i ostati.

Hm, nešto će se tu ipak pitati i zahuktalog prvaka. 

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Komentara 1

RO
Robinhood3
15:24 14.03.2017.

aktualni prvak ce ostati drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije