Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačanje leicestera

Evo što Krama kaže o prvim danima na Otoku, nedosuđenom penalu te da li ga prepoznaju

Andrej Kramarić
Foto: Press Association/PIXSEL
20.01.2015.
u 20:08

– Drukčije je kada te igrače gledaš na TV-u nego kada igraš protiv njih, kaže Krama

Novi napadač Leicester Cityja Andrej Kramarić (23) javio se danas videovezom nakon treninga u klupskome kampu. Ovo su njegove prve impresije nakon potpisa za engleskog premijerligaša...

Znate li da Englezi preziru napadače glumce, jesu li vas na to upozorili?, pitamo Andreja.

– Pročitao sam nešto o tome. Znam da Englezi ne vole simulatore, ali napadač sam, cilj mi je iznuditi 11-erac. Naravno da mi neće pasti na pamet simulirati, a već sam se uvjerio kako suci ovdje puštaju dosta kontakta – kazao je Kramarić.

Je li bila riječ o 11-ercu na vama u prvoj utakmici protiv Stokea?

– Zajahao me suparnički igrač, nisam stigao reagirati, no nije to bio baš klasični penal. Bih li ga pucao? Ne, nema smisla gurati se, iako ne znam još tko je zadužen za izvođenje 11-eraca.

Objašnjava Kramarić kako mu je boravak u Rijeci, odnosno prvo odvajanje od obitelji, pomoglo u osamostaljivanju. Zato se brže prilagođava na život u Engleskoj.

– Puno mi znači što sam od malih nogu učio engleski pa nemam problema u sporazumijevanju. Izabrao sam si stan, kažu mu suigrači da sam u dobrom kvartu, unajmio sam automobil i za pet minuta priviknuo se na vožnju lijevom stranom. Plaća? Još ništa nije sjelo, nisam ni otvorio račun u banci. Za sada sam ovdje o svom trošku...

Andrej jedva čeka okušati se u najjačoj ligi svijeta.

– Drugačije je kada te igrače gledaš na TV-u nego kada igraš protiv njih. Silno želim vidjeti kako to izgleda uživo i odmjeriti snage s njima. I, naravno, u tome uživati.

Kramarić je već od navijača Leicestera dobio prigodnu pjesmicu.

– Nisam je još čuo, bio sam koncentriran na utakmicu. Drago mi je što mi pjevaju, navijači će mi dati potporu, a sada je sve na meni. Dat ću sve od sebe da im se odužim.

Prepoznaju li vas na ulici?

– Da, prepoznali su me i dok još nisam bio potpisao i zaigrao. Svi su znali tko sam. Ma, ovdje se nogomet potpuno drugačije shvaća nego kod nas. Ovdje je svaka utakmica praznik.

>>Cijeli razgovor s Kramarićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede

>>Poslušajte pjesme koje su navijači Leicestera posvetili Andreju Kramariću

>>Kramarić debitirao i dobio ovacije, sudac ga oštetio za čisti penal!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije