Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGODNO IZNENAĐENJE LIGE

Kovačević: 'Dečki su jako gladni i žele pokazati da Varaždin može igrati prvu ligu, možda i nešto više od toga'

Varaždin se vraća u Prvu HNL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
03.09.2022.
u 13:48

Varaždinski prvoligaš dobro je otvorio novu sezonu, nedavno je pred kraj prijelaznog roka predstavio najnovija pojačanja.

Puno je nominalno rečeno velikih klubova razočaralo na početku sezone Prve HNL, ali je isto tako i puno 'malih klubova' oduševilo i pozitivno iznenadilo sve skeptike. U toj rubrici pozitivnih iznenađenja je i novi prvoligaš Varaždin koji je u prvih sedam kola osvojio devet bodova, ali sudeći po igri, najsjeverniji klub Prve HNL trebao je imati i koji bod više.

Varaždinci su već ove sezone igrali protiv svih klubova iz 'velike četvorke'. Upisali su pobjedu protiv Rijeke, remizirali s Osijekom i Dinamom te izgubili od Hajduka, no po tome kako su igrali lako su mogli odnijeti pobjede u sva četiri susreta.

Četiri velika pojačanja

Baš u susretu s Osijekom prije dva tjedna Varaždinci su doživjeli velik udarac jer se ozlijedio kapetan i do tad ponajbolji igrač lige Igor Postonjski kojeg neće biti cijelu sezonu. No, klub je brzo reagirao pa su tako u samoj završnici prijelaznog roka u Varaždin stigla četiri kvalitetna igrača; Ivan Ćubelić iz Hajduka, Marin Pilj iz Olimpije, David Puclin iz Vorskle te Matija Katanec iz Mezőkövesdija.

– Nadam se da će nam ti dečki biti pojačanja. Sigurno nam na početku sezone treba iskustva koje ti igrači imaju, a trebat ćemo malo i zakrpati momčad nakon ozljede Postonjskog. Uz Puclina, Kataneca i Pilja kao iskusne igrače tu nam je i mladi Ćubelić za kojeg svi znamo kakav je talent i za kojeg se nadam da će se tu pokazati i dokazati da su sve ove priče o njemu istina. Već su se ovdje pokazali igrači koji su iz Hajduka dolazili na posudbe i vjerujem da ga je to potaknulo na dolazak – rekao nam je trener Varaždina Mario Kovačević, a zatim nastavio na temu dobre forme svoje momčadi.

27.08.2022., stadion HNK Rijeka, Rijeka - SuperSport HNL, 07. kolo, HNK Rijeka - NK Varazdin. Leon Belcar, Matija Kolaric Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

– Možda netko podcjenjuje drugu ligu kod nas, ali nije nimalo lako tamo biti prvi. U tih godinu dana ovdje smo se i zbližili i postali klapa, ali kad počnu rad i trening, nema nikakvog prijateljstva i opuštanja. Nama je svaki trening maksimalno ozbiljan i drago mi je da se te metode rada vide i u našoj igri. Sve ovo se događa zato što dobro radimo i zato što smo se dobro pripremili prije početka sezone. Meni je čak lakše raditi u prvoj ligi nego u drugoj ili trećoj, a razlog tome je što ovdje imam sjajan krug pomoćnika i suradnika oko sebe koji mi dozvoljavaju da se koncentriram na trenerski posao, dok sam sve to u drugoj i trećoj ligi morao raditi sam.

Kako Kovačević bira svoje igrače za prvih 11 i što mu je važno kod igrača?

– Uvijek svojim igračima govorim da je dobar igrač samo onaj koji to zna pokazati u kontinuitetu. Kod nas nema garancije za prvi sastav, već smo koristili 20 igrača u ovih prvih sedam kola i igrat će oni koji najbolje mogu pokazati kontinuitet igara. Svi se u klubu trude da bude onako kako treba, a dečki su jako gladni i žele pokazati da Varaždin može igrati prvu ligu, možda i nešto više od toga.

Varaždinski navijači poznati su kao prava nogometna publika. Uvijek će stadion biti fino ispunjen, ali će se i zahtijevati kvalitetan nogomet.

– Naši navijači su zahtjevni, i trebaju biti. Ipak je klub u povijesti imao i europskih uspjeha i bio pri vrhu lige. Varaždin je posljednji hrvatski klub prije Dinama koji je prezimio u Europi (1998., nap. a.). Naši navijači zaslužili su lijep nogomet, da se protiv momčadi poput Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke ne zatvorimo i gledamo kontranapade, nego da idemo prema naprijed i da im pokušamo parirati. Mislim da se to i dogodilo.

Vjera u sebe

Budući da je Kovačević vrlo dobro odradio tranziciju iz drugog u prvi rang hrvatskog nogometa, što se ne događa često, pitali smo ga koji je njegov recept?

– Ne volim baš govoriti o sebi, to je na drugima, ali mogu vam reći da ne možete biti ozbiljan trener u Prvoj HNL ako ne živite nogomet 24 sata. Bez toga jednostavno ne ide. Moj recept je jednostavan; vjeruj u sebe i radi ozbiljno. Jako je važno uvijek učiti jer čim misliš da si sve naučio i da si neki veliki trener, onda sve kreće padati nizbrdo – zaključio je 47-godišnji strateg.

>> Pogledajte: Postonjski za VL: Ne krivim Caktaša, nisam imao sreće, javio se skoro cijeli HNL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije