Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Rukomet

Kapetan Francuske Fernandez igra unatoč osobnoj tragediji

Fernandezu su uoči utakmice sa Slovencima dojavili da se stanje njegove teško bolesne majke, koja boluje od neizlječivog raka, dodatno pogoršalo. Ipak je zaigrao...
24. siječnja 2012. u 11:22 1 komentara 5 prikaza
'French captain Jerome Fernandez (C) is congratuled by Daniel Narcisse after their team won against Slovenia during the men\'s EHF Euro 2012 Handball Championship match between France and Slovenia at
Foto: 'FRANCK FIFE'

Kad je nakon posljednjeg sučeva zvižduka na utakmici sa Slovenijom zaplakao kapetan francuske rukometne reprezentacije Jerome Fernandez, neki su pomislili da je to zbog odlučujućeg pogotka, ali mnogima nije bilo jasno. Čovjek ima više od 300 nastupa za A-vrstu, više od 1000 pogodaka, što mu je ovaj gol baš tako važan?

No, francuski L'Equipe otkriva osobnu tragediju francuskog rukometaša, kojemu je uoči utakmice sa Slovencima dojavljeno da se stanje njegove teško bolesne majke, koja boluje od neizlječivog raka, dosta pogoršalo. Ipak, unatoč svemu, Fernandez je nastupio. Ulazak u utakmicu bio je loš, no tko bi ga krivio. Promašio je prva tri šuta, ali je pogodio najvažniji – onaj koji je donio važnu pobjedu Francuskoj. I onda je emocionalno puknuo. Suigrači, koji su znali kakav teret nosi, okružili su ga i pružali mu utjehu.

– Nisam htio da moja situacija postane teret momčadi. Došao sam na EP jer mislim da sam koristan svojoj momčadi i ne želim da završimo natjecanje tako da žalim što radije tih mjesec dana nisam proveo uz majku – izjavio je hrabri Fernandez za portal Sports.fr.

Fernandez je sličnu situaciju proživljavao i 2009., za vrijeme SP-a u Hrvatskoj, kad mu je na smrtnoj postelji bio otac.

Slavonski Brod: Duge kolone vozila u oba smjera na graničnom prijelazu
jedva dočekali otvaranje granice
Navala Hrvata na šoping u BiH: Kupuje se sve, od špeceraja do lijekova i bijele tehnike
Merkur osiguranje
Ne zanemarujte zdravlje
Sad je najvažnije brinuti o zdravlju: Pet ključnih liječničkih preporuka koje ne smijete zanemariti
  • Lass:

    Životeee zašto si toliko okrutan. Užas!!!! Sigurno mu je teško, ali bez obzira na njegovu obiteljsku tragediju mora pobjediti bolji, a mislim da je Hrvatska u ovom trenutku bolja.