Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE Jedino Hirscher može ugroziti Kostelića

Kalkulacije: Ivica sa 50 bodova prednosti uzima veliki globus

'Croatia\'s Ivica Kostelic reacts in the finish area during the men\'s Alpine Skiing World Cup slalom race in Kitzbuehel January 22, 2012.     REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA - Tags: SPORT SKIING)'
'LEONHARD FOEGER'
05.02.2012.
u 08:54

Na spustu u Chamonixu slavio je Hudec, ispred Baumanna i Guaya. Kostelić je bio 48. (+3.54), Zrnčić-Dim 53. (+4.46), a Široki je odustao. Danas je superkombinacija.

Iako je "račun bez krčmara" nezahvalno raditi, napravili smo ipak uz pomoć naših skijaša Nike Fleiss i Ivana Ratkića projekciju što će se događati do kraja sezone, u idućih mjesec i pol dana, kako će izgledati lov Zagrepčanina na najprestižniji skijaški trofej.

Kako sada stvari stoje, a teško je da će se tu što promijeniti, borba će se i dalje nastaviti između dvije žute kacige, Ivice Kostelića i Marcela Hirschera. Krenimo redom, naravno sa slalomom. Dečke očekuju još četiri utrke (Bansko, Kranjska Gora, Schladming i paralel slalom u Moskvi).

– Slalom je lutrija, oba su pobjeđivala ove sezone. Istina Hirscher jednom više (Alta Badia, Zagreb, Adelboden, Schaldming, op.a), ali Ivica (pobjede u Beaver Creeku, Flachauu i Wengenu, op.a.) je ukupno u slalomima skupio ipak veći broj bodova. Dakle, u ta četiri slaloma moguće je da će se događati svašta, mogu haklati, mogu pasti, ali najrealnije je da oba uzmu isti broj bodova, dakle svaki po 200 – prognozira naša skijašica Nika Fleiss.

Ostaju nam dvije kombinacije (Chamonix i Sochi), gdje primat ima Kostelić, te četiri veleslaloma (Bansko, Crans Montana, Kranjska Gora i Schladming) u kojima je bolji Hirscher.

- Što se kombinacije tiče, tu vjerujem da će Ivica osvojiti najmanje 160 bodova u preostale dvije utrke. Hirscher je u veleslalomu sjajan, pobijedio je već u Beaver Creeku i Adelbodenu te bi u preostale četiri utrke vrlo lako mogao uzeti između 200 i 300 bodova - dodaje Nika Fleiss.

Zbrojimo li bodove, Kostelić bi imao uz globuse u slalomu i kombinaciji, te barem 50 bodova u veleslalomu i 10 u brzim disciplinama na kraju imao 1325 bodova, a Austrijanac 1275 bodova. Dakle s 50 bodova Ivica bi uzeo Globus...

- Ta nam se računica jako sviđa, tako bismo mi i htjeli da sezona završi - smije se Nenad Eror, glasnogovornik Ivičina tima.

- Ivica ima realne šanse bude li dinamika osvajanja bodova, njegova i konkurenata, ostala ista kao i dosad. Ne treba zaboraviti ni trećeplasiranog u ukupnom poretku Beata Feuza, koji je u superveleslalomu i kombinaciji trenutačno drugi, u spustu treći, a vozi još i veleslalome - upozorava Ivan Ratkić, koji je u Vancouveru branio hrvatske boje u brzim disciplinama.

1. Kostelić (Hrv) 905 bodova

2. Hirscher (Aut) 825

3. Feuz (Švi) 733

4. Cuche (Švi) 639

5. Svindal (Nor) 581

Do kraja je još 18 utrka: 5 superveleslaloma, 4 slaloma, 4 veleslaloma, 3 spusta i 2 kombinacije.

Komentara 1

SP
spancro
18:50 06.02.2012.

prosli puta sam rekao da ga samo momci iz brzi disciplina mogu prestici a naj opasniji je freuz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije