Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI VRATAR

Kalinić je nasljednik Vedrana Runje u Belgiji

Lovre Kalinić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
09.06.2017.
u 22:40

Sjajnome Lovri Kaliniću ne gine sličan razvojni put. Belgija je očito idealna odskočna daska za veliki europski klub...

Samo 19 nastupa za belgijski Gent u protekloj sezoni bilo je dovoljno Lovri Kaliniću za nagradu za najboljega vratara belgijske lige, priznanje koje je se dodjeljuje od 1985. godine i koje je prošlo kroz ruke nekolicine velikih svjetskih vratara.

Primjerice, slavni Belgijac Michel Preud’homme iz Mechelena četiri je puta ponio ovaj trofej, jednom su ga osvojili Nizozemac Stanley Menzo (Anderlecht), Belgijci Filip de Wilde (Lierse), Simon Mignolet (St. Truiden), Thibaut Courtois (Genk)...

Lovre Kalinić
1/14

Dva puta najboljim vratarom belgijske nogometne lige proglašen je i Sinjanin, bivši hrvatski reprezentativac Vedran Runje, 1999. i 2006. godine, tada vratar Standarda iz Liegea. Godinu prije Lovre Kalinića nagradu za najbolje rukavice u Belgiji ponio je također bivši vratar Genta Mats Sels, kojega je Lovrin klub prodao u Newcastle United za čak 6,6 milijuna eura. I kršni australski čuvar mreže, Mathew Ryan iz Club Bruggea, pobjednik iz 2014. i 2015. godine, ostvario je astronomski transfer prešavši u Valenciju za čak sedam milijuna eura.

Sjajnome Lovri Kaliniću ne gine sličan razvojni put. Belgija je očito idealna odskočna daska za veliki europski klub...

Komentara 1

DH
dalibor.hren
11:42 11.06.2017.

Kalinić je, uz jednu jedinu grešku (iz koje smo primili gol) fenomenalno branio protiv Meksika! Mislim da je jednako dobar kao i Suba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije