Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

VIDEO Kakva utakmica! Hrvat na klupi Irana sudjelovao u ispisivanju povijesti

(SP)QATAR-DOHA-FOOTBALL-2022 FIFA WORLD CUP QUALIFIER-IRAN VS IRAQ
Nikku
11.11.2021.
u 16:30

Tako su Iran i Južna Koreja na pragu plasmana na SP, jer trećeplasirani Libanon ima samo pet bodova.

Nogometaši Irana, koje vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić, napravili su veliki preokret na gostovanju kod Libanona i s dva pogotka u sučevom dodatku stigli do pobjede 2:1 u utakmici 5. kola skupine A Azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Libanon je poveo u 37. minuti pogotkom Soonyja Saada i vodio do 92. minute, kad je za Irance izjednačio suigrač Dejana Lovrena iz Zenita Sardar Azmoun. Tri minute poslije Ahmad Nourollahi je Skočićevu momčad s ruba poraza doveo do pobjede kojom je Iran na polovici posljednjeg kruga Azijskih kvalifikacija stigao do 13 bodova i vodeće pozicije u skupini A.

Iran ima dva boda više od Južne Koreje koja je u četvrtak na domaćem terenu svladala reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata s 1:0 pogotkom Hwang Hee-Chana (36) iz kaznenog udarca.

Tako su Iran i Južna Koreja na pragu plasmana na SP, jer trećeplasirani Libanon ima samo pet bodova.

U skupini B Australija je u predgrađu Sydneyja odigrala sa Saudijskom Arabijom 0:0, dok je Japan s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Vijetnama, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je napadač belgijskog Genka Junya Ito u 17. minuti.

Saudijska Arabija je nakon pet od deset kola u vodstvu s 13 bodova. Australija je druga s 10, a Japan treći sa devet.

U Azijskim kvalifikacijama će po najbolje dvije momčadi iz svake skupine izboriti plasman na završni turnir u Kataru, a trećeplasirani će to pokušati napraviti kroz dodatne kvalifikacije.

Video najznačajnijih trenutaka utakmice pogledajte OVDJE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije