Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO CVITANOVIĆ:

Kakav peh! Kad sam bio u Napoliju, klub je bankrotirao

Mario Cvitanović
Foto: Željko Hladika/Pixsell
22.12.2013.
u 11:00

– Trofeji su presudili u Mandžukićevu korist, impresivan je bio njegov niz s Bayernom i to sam morao honorirati – kaže Mario Cvitanović.

Za Marija Cvitanovića, nekadašnjeg lijevog braniča plavih, učenika osebujnoga, živopisnoga trenera Zdravka Jurčića Miša, Mandžukić je dobio prednost pred Modrićem.

– Trofeji su presudili u Mandžukićevu korist, impresivan je bio njegov niz s Bayernom i to sam morao honorirati – objašnjava Mario Cvitanović.

Zanimljivo, među pet nada godine nije uvrstio najboljega svjetskog 17-godišnjaka Alena Halilovića.

– Nije sporno da je Halilović iznimno nadaren, igrač golemoga potencijala i da će on sljedećih godina visoko kotirati u ovim anketama. Međutim, u protekloj godini nije imao kontinuitet nastupa za Dinamo u kojima bi iskazao svu raskoš svog talenta. Kroz stalno igranje njegov će se potencijal tek nadograditi – dodaje Cvitanović.

Mario pohađa Nogometnu akademiju HNS-a. Iako se trenutačno ne bavi trenerskim poslom, svakodnevno živi nogomet. Ide na utakmice, prati treninge, svjetske trendove, educira se, analizira, promišlja...

Radio s Bonačićem i Ćirom

– Tema koju sam obrađivao na Akademiji je transformacija veznih igrača u fazi napada, a njezin zaključak je da hrvatskoj ligi imamo deficit igrača s takvim karakteristikama. Najbolji svjetski primjeri za to su Khedira, Lampard, Gerrard, Ramires ili Hazard (njihove analize ima pripremljene i u videoformatu, nap. a.), dok su u HNL-u igrači takvoga tipa Marcelo Brozović, Mario Pašalić, a potencijala ima i mladi Rijekin vezist Močinić – kaže Mario.

Posljednji trenerski angažman imao je u NK Zagreb, gdje je asistirao iskusnim vukovima Luki Bonačiću i Ćiri Blaževiću. Prije toga vodio je juniore sesvetskog Radnika i asistirao treneru prve momčadi Dinku Jeličiću. U eri Krune Jurčića u Dinamu bio je skaut za Lyon u Ligi prvaka, a koristio ga je i Igor Štimac u pripremi prve kvalifikacijske utakmice protiv Belgije. Seriozan, studiozan, potpuno posvećen nogometu i ne želi još dugo sjediti bez posla.

– Razmišljam o slanju životopisa u klubove iz različitih država jer se želim ozbiljno baviti trenerskim poslom. Znam da to nije uobičajen način, ali samo želim priliku, ne bojim se posla, znam da ću uspjeti. Trenerski posao najljepši je na svijetu, ali ne zbog novca. Meni je uživanje u stvaranju najveći motivator – kaže samouvjereno Cvitanović.

Napulj najopasniji grad

Jedan ste od rijetkih hrvatskih igrača koji je igrao u Maradoninu klubu, slavnome Napoliju...

– Na žalost, bio sam u Napoliju baš u godini kad je bankrotirao. To je najopasniji grad u kojemu sam živio, ali i grad s najviše duše – zaključio je Cvitanović.

Nogometaš godine:

Mario Mandžukić (Bayern) 10
Luka Modrić (Real Madrid) 9
Ivan Rakitić (Sevilla) 8
Stipe Pletikosa (Rostov) 7
Leon Benko (Rijeka) 6
Mateo Kovačić (Inter) 5
Darijo Srna (Šahtar) 4
Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 3
Ivica Olić (Wolfsburg) 2
Ante Rebić (Fiorentina) 1

Nada godine:

Tin Jedvaj (Roma) 5
Mario Pašalić (Hajduk) 4
Ivan Močinić (Rijeka) 3
Marcelo Brozović (Dinamo) 2
Marko Pjaca (Lokomotiva) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije