Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolski PH

Jugu infarktna završnica borbe za Večernjakov pehar

Sandro Sukno
Slavko Midžor/Pixsell
22.05.2011.
u 20:22

Vaterpolisti Juga su pobjedom na Kantridi kod Primorja 9:8 nakon produžetaka (ukupno 3-1 u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske) uzeli svoj deveti naslov

U gradu vaterpola, na Stradunu, slavio se naslov prvaka Hrvatske iako četvrta utakmica finalne serije na Kantridi još ni blizu nije bila gotova. Igrala se posljednja četvrtina, Primorje u to doba gotovo 20 minuta nije dalo gol, Dubrovčani su u gostima vodili 6:2... Grlo se već močilo, no tada je krenula drama.

Bura s Kvarnera zapuhnula je prema Jugu, braća Varga i Samir Barač preuzeli su stvari u svoje ruke, golovi su pljuštali, a u posljednjoj stotinki utakmice Španjolac Javier Garcia zabio je za 7:7 i odveo susret u produžetke. Iskusni lisac Elvis Fatović na brzinuo je prije produžetaka ponovo mobilizirao dečke iz Gruža, s dva gola Pava Obradovića osigurali su novi naslov (8:9).

- Bilo je infarktno, ali srećom sa sretnim završetkom. Ne znam što bi se dogodilo da nam je takva prednost iscurila iz ruku, bi li u petoj utakmici u Dubrovniku još uvijek imali snage - govorio je trener Juga Fatović potpuno mokar nakon kupanja u bazenu.

Pokal Večernjeg lista predala je kolegica Tamara Opačak-Klobučar, a najbolji strijelac Dubrovčana, Sandro Sukno (4) otkrio je tajni recept.

- Imamo iskustva u ovakvim situacijama, stisli smo ih u produžecima zasluženo nosimo pehar kući. Svaka čast Primorju, s tri stranca su respektabilna momčad i nosili su se ravnopravno s nama - veli Sukno.

Jugu je to 31. naslov prvaka, odnosno deveti otkako je Hrvatske, a Riječani, iako nisu imali imperativ trofeja u ovoj sezoni bili su nadomak onom koji osigurava nastup u Ligi prvaka...

- U trenutku kada smo odveli utakmicu u produžetke i stigli Jug u posljednjoj četvrtini, bili smo sigurni da će se odlučujuća igrati u Dubrovniku. Bili smo tako blizu, tužni smo - požalio se napadač Riječana Nikola Franković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije