Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrde Talijani

Jedan od najvećih trenera svih vremena vodit će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu?

Hrvatska
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
19.10.2017.
u 08:36

Talijani navode da se u prvim kontaktima između HNS-a i Ancelottija nije govorilo o financijama.

Carlo Ancelotti (59), jedan od najuspješnijih nogometnih trenera svih vremena, jedini koji je triput osvojio Ligu prvaka (dva trofeja s Milanom i jedan s Realom) te četiri puta bio u finalu, pregovara s HNS-om oko preuzimanja hrvatske reprezentacije, piše ugledna Gazzetta dello Sport.     

Priča zvuči pomalo nevjerojatno budući da je naš savez u ponedjeljak potvrdio Zlatka Dalića za izbornika u dvjema utakmicama dodatnih kvalifikacija s Grčkom. Predsjednik HNS-a Davor Šuker izjavio je kako zasad neće potpisivati nikakav ugovor već će se pregovarati o daljnjoj suradnji ako Dalić Hrvatsku odvede na SP. Ako se to dogodi, logično bi bilo i da dobije priliku voditi reprezentaciju u Rusiji.

Hrvatska
1/12

S druge strane, uspješni Ancelotti, koji je dosad vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real i Bayern te bio prvak u Italiji, Engleskoj, Francuskoj i Njemačkoj, prije tri tjedna prvi put u 22 godine karijere dobio je otkaz usred sezone (u Bayernu) i pitanje je hoće li biti spreman ostaviti vođenje klubova te se prebaciti na reprezentaciju. A prema pisanju Gazzette, Hrvatsku bi vodio samo na SP-u u Rusiji.

Isto tako upitno je može li HNS platiti stručnjaka takvog kalibra budući da je u Realu godišnje zarađivao 7,5 milijuna eura

Talijani navode da se u prvim kontaktima između HNS-a i Ancelottija nije govorilo o financijama, ali da bi talijanski stručnjak bio voljan u slučaju dogovora spustiti cijenu. Gazzetta dodaje i kako je do pregovora došlo zbog HNS-ova uvjerenja da hrvatskoj reprezentaciji punoj odličnih igrača za veliki rezultat na SP-u nedostaje samo vrhunski trener.

Hoće li Hrvatska prvi put dobiti stranca na klupi reprezentacije, doznat ćemo ubrzo jer dodatne kvalifikacije s Grčkom završavaju 12. studenoga te će nakon toga biti poznato jesu li vatreni sudionici SP-a u Rusiji.

Komentara 83

LK
lomas.kusic
08:59 19.10.2017.

Pa jebem mater onome ko provali ovakvo nesto.Treba nam mir uoci Grcke.Stavite se u kozu Dalica.Trebao bi nas odvesti na SP a sad mu podvaljuju.Koji bi on motiv trebao imati?

DU
Deleted user
08:56 19.10.2017.

Novinari pored nedostataka informacija počnu izmišljati. Sve je to sračunato samo na to da se spriječi plasman u Rusiju. Koji normalan može početi pregovarati , a utakmice s Grčkom su pred nama. Tko to spušta Daliću?

KA
kapunjohan
09:48 19.10.2017.

Specijalni i podmukli rat protiv hrvatske reprezentacije kao i šire se nastavlja. Važno je unositi nemir i rušiti moral i ponos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije