Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privremeni izbornik

Dalićev izbor još je jedna potvrda Šukerova neuravnoteženoga modusa operandi

17.10.2017.
u 21:35

Zlatko Dalić će postati prvi izbornik u povijesti vatrenih koji će proći čak tri filtra na Izvršnom odboru

Kako se i očekivalo, Izvršni odbor HNS-a potvrdio je jučer Livnjaka Zlatka Dalića (50) za, opet privremenoga, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Zanimljivo, Dalić će postati prvi izbornik u povijesti vatrenih koji će proći čak tri filtra na Izvršnom odboru.

Prvi filtar bio je njegovo imenovanje uoči Ukrajine, drugi se dogodio jučer, kao rješenje za dodatne kvalifikacije protiv Grčke, a treći bi trebao uslijediti nakon završetka doigravanja za SP, kada će Daliću ili napokon dati dvogodišnji ugovor ili se s njim razići. Nikada nijedan šef reprezentacije u povijesti nije prolazio takvo sito i rešeto!

Previše buke oko izbornika

– Zlatko Dalić bit će hrvatski izbornik do kraja ovih kvalifikacija. Razgovarali smo u subotu, on će odraditi ove dvije utakmice, pa ćemo poslije play offa razgovarati o budućnosti. Pohvalio bih poštenje i ljubav Zlatka Dalića koji ima svoje ime u svijetu, a sjetite se kako je u Splitu odmah sjeo u auto i došao nam pomoći u Ukrajinu – kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker pa nastavio:

1/14

– On sada neće dobiti ugovor ni nagrade. Tek ako se plasiramo u Rusiju, onda ćemo razgovarati o budućnosti. Ali, o tom-potom, ne volim ništa pričati unaprijed. Imamo vremena, izbornik će izabrati i svoje pomoćnike. Najvažnije je da se plasiramo u Rusiju pa molim sve koji rade u nogometu, pa i navijače, da budemo složni, pokažemo jedinstvo i odemo na Svjetsko prvenstvo.

Izbornik treba mir.

– Previše se digla buka posljednjih dana, pisalo se tko treba biti novi izbornik. Mi smo željeli Dalića, ali smo morali čekati odluku Izvršnog odbora. Sada je to sve amenovano pa izbornik sada ima potrebnu mirnoću, ali i dovoljno vremena za slaganje stožera – zaključio je Šuker.

Odluka kasnije na Savezu

Izbornik Zlatko Dalić kazao nam je kako je njegova pozicija upravo onakva kakvu je želio.

– Nisam u ovome trenutku htio nikakav ugovor, nego sam želio poslati jasnu poruku kako vjerujem u svoje igrače, naše navijače i, naravno, u sebe da ćemo se kroz ove dvije utakmice dodatnih kvalifikacija plasirati na SP u Rusiju. Meni sada ne treba nikakva zaštita kroz ugovor; naime, što ako se ne plasiramo, tada bih mogao mirno ‘prst u uho’ i deset mjeseci do sljedećih službenih utakmica ne raditi ništa. Nisam to htio, nisam se u HNS došao uhljebiti – kazao nam je Dalić.

Kakav rasplet svoje pozicije očekujete u studenome?

– Ako se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, ja se sa Savezom dogovorim za minutu. Ako pak ne uspijemo, tada neka Savez odluči koga želi za izbornika – odgovorio je Dalić koji će za nekoliko dana odabrati pomoćnika koji će se u stručnome stožeru priključiti njemu i treneru vratara Marijanu Mrmiću.

Dalićev izbor još je jedna potvrda Šukerova neuravnoteženoga modusa operandi otkad je postao predsjednik Saveza – izbornike A-reprezentacije mijenja kao kapute: ovo mu je već peti čovjek na klupi A-reprezentacije od 2012. godine, nakon Bilića, Štimca, Kovača i Čačića. Za usporedbu, ima u našemu nogometu i većih ‘revolveraša’ od Šukera. Naime, Dinamo je u istome razdoblju promijenio čak šestoricu trenera, ne računajući vatrogasca Sopića.

1/21

– Više izbornika od Hrvatske u istom razdoblju promijenila je Srbija, šestoricu, dok su, primjerice, reprezentaciju BiH od 2010. godine vodila samo dvojica stručnjaka, Safet Sušić i Mehmed Baždarević.

Izvršni odbor HNS-a odgodio je odluku o kampu na Sveticama za sljedeću sjednicu. 

Doigravanje će se igrati u Zagrebu zbog sigurnosti.

– Tako su procijenile naše službe, utakmica će se u Zagrebu odigrati zbog sigurnosnih razloga. A nama je važno da tu bude i pun stadion. Rođeni sam Osječanin, znam da smo obećali da ćemo baš u Osijeku odigrati tu utakmicu. No sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku. Još smo kažnjeni jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, nećemo taj dvoboj odigrati u Osijeku, već onaj prvi kojem će prisustvovati gledatelji – naglasio je predsjednik HNS-a Davor Šuker. Cijena ulaznica za utakmicu doigravanja za zapad dolje iznosi 200, za zapad gore i istok po 100 kuna, južna i sjeverna tribina prodavat će se po cijeni od 60 kuna. Hrvatska je sve četiri dosadašnje utakmice dodatnih kvalifikacija odradila u Zagrebu, uz prosjek gledanosti od 27.153 gledatelja po susretu. Zanimljivo, iako je sva četiri puta prošla na veliko natjecanje kroz doigravanje, dvije od četiri utakmice u Zagrebu je remizirala, sa Slovenijom (1:1) i Turskom (0:0).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije