Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detaljna analiza

Evo što Grci kažu o Hrvatima, otkrili sve naše slabe strane: 'To nije najgori ždrijeb'

Ukrajina - Hrvatska
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
18.10.2017.
u 08:51

"Hrvatska reprezentacija igrala je prilično opušteno, imali su pristup 'lako ćemo' i dogodilo im se da su drugi"

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je saznala da će u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igrati protiv Grčke. Odmah su krenule analize s obje strane, a grčki mediji dosta su prostora posvetili vatrenima.

Gazzetta.gr u detalje je opisala Hrvatsku.

"Ako ćemo iskreno, samo smo Italiju željeli izbjeći. To je reprezentacija koja bi bila prva u gotovo svakoj skupini, ali dogodilo im se da su baš sa Španjolcima. Hrvatska? Što oni rade ovdje, zbog čega se nisu plasirali? Island je bio bolji od njih, manje je griješio i osvojio skupinu. Hrvatska reprezentacija igrala je prilično opušteno, imali su pristup 'lako ćemo' i dogodilo im se da su drugi. Hrvatska ima veliku individualnu kvalitetu, igrači poput Modrića, Rakitića, Mandžukića, Kalinića, Vrsaljka i Lovrena zabrinuli bi svaku reprezentaciju, ne samo Grčku, Ali u tome što moraju igrati dodatne kvalifikacije leži naša prilika. Oni u glavama sigurno misle da su već morali izboriti SP pa će im svaka minuta dodatne neizvjesnosti stvarati pritisak", pišu Grci.

Smatraju da je velika prednost što se prva utakmica igra u Maksimiru. Grčka igra odličnu obranu i ako izvuku pozitivan rezultat, vjeruju da će se Hrvatska raspasti.

"Zamislite igrače Hrvatske koji nakon prve utakmice u hotelu razmišljaju o tome kako im je odlazak na Mundijal upitan. Da se razumijemo, ne mislim da je Grčka favorit. U slučaju da gledamo dobru Hrvatsku i dobru Grčku, u Rusiju će se kvalificirati Hrvatska. Međutim, pišem o idealnom scenariju za nas: mi moramo odigrati jako dobro i natjerati Hrvate u paniku", dodaje grčki novinar.

Ukrajina - Hrvatska
1/16

Secirao je i igru Hrvatske i naše slabije strane.

"Teško je znati točno kako će igrati jer imaju novog izbornika. U zadnjem kolu preuzeo ih je neiskusni Zlatko Dalić. Njihov najveći problem jest lijeva strana obrane, tu su jako slabi. Protiv Ukrajine tamo je prebačen Vrsaljko kojem to nije prirodna pozicija, a onda je desno otišao Vida koji je branič i ne ide previše prema naprijed. Moramo ih pritisnuti preko bokova kao što je to Ukrajina radila u prvom dijelu njihova susreta."

U zaključku se procjenjuje kako bi dvoboj mogao proći.

"Bez obzira na to tko prošao dalje, odlučivat će nijanse, detalji. Jedan gol, jedna pogreška ili jedno dobro poluvrijeme. Recimo da bi moglo biti 0:0 u Maksimiru, a 1:1 u Grčkoj. Ili obrnuto. U svakom slučaju, ovo nam nije najbolji ždrijeb, ali ni najgori. Protiv njih možemo igrati tako da se branimo, a tada smo puno jači nego kad mi moramo voditi igru", zaključuje se u članku.

Tko će proći na Svjetsko prvenstvo?

Komentara 20

Avatar grbadeva
grbadeva
09:51 18.10.2017.

ako budu na nivou kao sa Ukrajinom tada problema nebi trebalo biti. Naprijed Hrvatska !

Avatar Sokol
Sokol
11:43 18.10.2017.

Ako se treba bojati Grčke, što tek onda očekivati na prvenstvu kad se pojavi jedan Meksiko ili slična južnoamerička ekipa...

KB
kbr
11:14 18.10.2017.

pa prilično dobra analiza grčkih novinara, kad bi se bar i naši novinari malo ugledali na grčke kolege

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije