Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO PROMJENE

Jakirović pred novi derbi opovrgnuo navode iz prošlosti: 'Nikad nije bilo nepovjerenja prema meni'

Zagreb: Sergej Jakirović na konferenciji o utakmici Dinamo - Hajduk
Slavko Midzor/PIXSELL
02.04.2024.
u 15:45

- Titula? Blizu smo, svatko ima svoju računicu, dok je matematika u igri, moraš igrati na pobjedu - rekao je trener Dinama

Hajduk i Dinamo u srijedu će od 19 sati odigrati polufinalni ogled Kupa Hrvatske. Četiri dana nakon prvenstvenog okršaja u kojem su plavi slavili s 1:0 golom Brune Petkovića, na istom će se mjestu održati svojevrsni revanš. Ovoga puta bit će to u drugom natjecanju, ali s poprilično istim namjerama kada su u pitanju ljuti suparnici. I sada igra samo pobjeda i plasman u finale, gdje će ih čekati bolji iz ogleda Lokomotive i Rijeke, koji počinje u 16 sati u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici.

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je novo gostovanje u Splitu.

- Najbitnije od svega da smo uzeli tri boda, pogotovo nakon dugo vremena što nismo dobili tamo. U najvažnijem trenutku se dogodila pobjeda i s više optmizma gledamo na prvenstvo. Blizu smo, svatko ima svoju računicu, dok je matematika u igri, moraš igrati na pobjedu. Regenerirali smo se jučer, danas imamo taktički trening i večeras putujemo. Igra se za finale, želimo finale i moramo odigrati bolje nego u prošloj utakmici i tako ćemo se postaviti - najavio je Sergej Jakirović.

Nogometaši Dinama inače, u Split putuju večernjim zrakoplovom, let je programiran za 22 sata.

- U fazi obrane možemo bolje, ono što smo u prvoj pripremi naglašavali, preuzimati te rotacije Hajduka s krilima u međuprostor, pogotovo Kleinheislera. Možemo biti bolji na lopti, sigurniji, prvih 20 minuta smo dosta griješili, je li zbog vjetra, ne znam. Kad izađemo iz pritiska Hajduka, onda moramo biti konkretniji i više pucati. Nismo neke situacije iz prvog dijela završili šutom, a onda je teže kad ti vjetar puše u prsa - nastavio je Dinamov strateg.

Opet će se igrati otvorenog garda...

- I Hajduk cilja pobjedu, psihiološki trenutak je na našoj strani. Oni će tražiti iskupljenje i očekujemo zanimljivu utakmicu. Ovaj je derbi bio otvoreniji nego raniji - dodaje Jakirović.

Zagreb: Sergej Jakirović na konferenciji o utakmici Dinamo - Hajduk
1/7

Glede sastava, kazao je:

- Ima nas nekoliko rovitih, u Kupu može samo 20 u zapisnik, pa moramo balansirati dobro za svaku liniju. Sastav ovisi o zdravstvenom statusu, možda će biti dvije-tri pobjede.

Navijači će i ovoga puta biti velika podrška Dinamovim igračima.

- Sektor naših navijača bio je pun, čulo ih se jako dobro. Hvala im na dolasku, još na Veliku subotu. Sutra isto očekujemo da će biti pun sektor. Mislim da je rasprodan stadion - rekao je Jakirović.

Osvrnuo se i na podršku ljudi iz kluba. Kaže da je ona oduvijek bila neupitna.

- Dosad sam bio miran, u smislu klupske podrške. Nisam ni u jednom trenutku osjetio nepovjerenje ili ultimatum. Od početka imam podršku, sada i novih ljudi.

Strani sudac sudit će i dvoboj u Kupu, nakon Nijemca Sieberta dolazi Talijan Maresca.

- Sudio mi je on već dok sam bio u Zrinjskom protiv Šerifa prvo pretkolo Europske lige. Sudi najveće derbije u ITaliji, jako dobar sudac i vjerujem da će biti na razini.

Ključne riječi

Komentara 3

IG
IgorY
16:05 02.04.2024.

Jakiroviću spusti se na zemlju. Samo te Bog spasio. Ništa još napravio nisi. U trci si za prvaka. Strašnog li uspjeha za Dinamo.

Avatar CUBE
CUBE
03:24 03.04.2024.

Finale kupa Lokomotiva - dinamo, i dinamo unatoč 3 zadnja izgubljena susreta osvaja duplu krunu

NI
niko63
22:56 02.04.2024.

Jedan od lošijih Dinamovih trenera ikada a bilo je stvarno svakakvi bedaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije