Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prolaznici iz Dinama

Izgube li 5:0 ili više, plavi će i službeno biti najgori u povijesti LP-a

'05.11.2011., Stadion u Maksimiru, Zagreb - 14. kolo MAXtv 1. HNL, GNK Dinamo - NK Zagreb. Krunoslav Jurcic, trener GNK Dinamo, Jerko Leko.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
07.12.2011.
u 08:01

Moskovski Spartak postigao je najlošiji rezultat Lige prvaka. Izgubi li Dinamo danas sa 5:0 ili većom razlikom, postat će najgori na tom natjecanju.

Kolo prije kraja natjecanja u Ligi prvaka Dinamo je na dnu svoje skupine. Doduše, više nema nulu u rubrici “postignuti pogoci” nakon što je zabio dva gola Realu u Madridu.

Sad se izjednačio s Anderlechtom koji je u sezoni 2004./05. također imao nula bodova i negativnu gol-razliku (-13). Tako sada i plavi imaju uz dva postignuta pogotka 15 primljenih i danas će se grčevito protiv Lyona boriti za bolji status.

No, objektivno, Lyon je jači od Dinama i plavi u današnjem susretu trebaju igrati jako dobro da ne bi postali najgora momčad u povijesti Lige prvaka. Kako sada imaju negativnu gol-razliku od 13 pogodaka, nisu baš jako daleko od najgorih momčadi u povijesti tog natjecanja. Prime li četiri komada od Lyona, a pritom nijednom ne zatresu Llorisovu mrežu, izjednačit će se s najgorim (moskovski Spartak (-17).

Opasnost za Jurčićevu momčad leži i u činjenici da francuskom klubu treba što veća pobjeda ne bi li, u slučaju da Real pobijedi u Amsterdamu, prestigao Nizozemce i ipak ostao u Ligi prvaka.

U ovom trenutku Dinamo je peti najlošiji klub u povijesti tog natjecanja, osim moskovskog Spartaka, lošiju gol-razliku od sadašnje Dinamove imali su i Žilina, Levski, kijevski Dinamo i Debreceni VSC.

U toj računici plavima nikako ne ide naruku što danas igraju još jednu utakmicu. Osim ne nađu li posebnu inspiraciju za posljednju utakmicu polusezone i “poginu” na terenu dan prije nego što odu na godišnji odmor osvoje bod ili tri te tako pobjegnu iz društva 12 momčadi koje nisu osvojile ni bod.

Ključne riječi

Komentara 29

ZO
zoran112
09:37 07.12.2011.

potpisujem dubravka i felixxa. ova mućka đubrad ove sezone baš pretjeruje

DU
dublue
08:08 07.12.2011.

Sto se dogodilo od nekad mog Vecernjaka ? Niste vi nikakvi junaci, vi ste najobicnije stetocine,koje neko placa da bi rusili. Jako se varate ako mislite da ijednoj svetinji ovog naroda mozete bitno naskoditi. Uzalud vam trud i jadna vam je ta placa. Zbogom vecernji.

BI
billynik
08:39 07.12.2011.

Ovaj tip nije novinar nego junac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije