Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE ANALIZA

Izbornik Horvat: Utakmica sa Srbijom je ključna, pobijedit će tko je psihički stabilniji

14.01.2022.
u 14:55

- Bit će teška utakmica, ali ako prenesemo borbenost iz utakmice protiv Francuske mislim da se ne trebamo bojati.

Nakon poraza od Francuske na otvaranju natjecanja u skupini C Europskog prvenstva, hrvatske rukometaše u Szegedu očekuje ogled protiv Srbije, a bodovi iz te utakmice najvjerojatnije donose drugi krug.

- Za nas je to možda i utakmica odluke. To nam je ključna utakmica, bez obzira na ishod utakmice protiv Francuske. To je utakmica koju moramo dobiti - kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat.

Srbija je u prvom kolu lako pobijedila Ukrajinu s osam pogodaka razlike (31:23). Stoga će susret drugog kola između Hrvatske i Srbije vrlo vjerojatno odlučivati tko će proći u drugi krug.

- Znamo se jako dobro, nema tu nekih nepoznanica. Odlučivat će tko će biti psihički stabilniji i tko će biti mirniji. Mi radimo sve kako bi sutra bili pravi - dodao je hrvatski strateg.

Srbija je u posljednjih godinu dana, pod vodstvom Španjolca Antonia Gerone Salaeta, postala daleko ozbiljnija reprezentacija. Premda su posljednjih dana imali dosta poteškoća s koronom, a zbog ozljede nema Petra Nenadića, njihovog daleko najboljeg igrača, ipak su u Szeged došli s respektabilnom momčadi, a predvodi ih vanjski igrač Lazar Kukić.

- Srbija uvijek ima dobre individualce, a sada je na EP došla i s dobrom ekipom. Igraju 6-0 s dva jaka pivota, agresivni su, zabijaju dosta lakih golova posebno preko desne strane. Za nas je važno da rastemo iz utakmicu u utakmicu. Ovo je neprocijenjivo vrijeme za dečke - poručio je izbornik.

Povijest hrvatsko - srpskih rukometnih susreta jako je bogata. Posljednji poraz Hrvatska je upisala u polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine u beogradskoj Areni. Od tada naši rukometaši upisali su četiri pobjede i jedan remi. Posljednje slavlje 24-21 bilo je prije dvije godine u Grazu na Europskom prvenstvu u 3. kolu. Srbija je tada prvenstvo završila na 20. mjestu, a Hrvatska je otišla do finala, odnosno srebra.

- Tko god uđe bacit će se na 'glavu'. Moramo popraviti ulaz u utakmicu, te pokušat ponoviti borbenost - kazao je Tin Lučin koji je protiv Francuske zabio četiri gola.

- Dobro smo ih analizirali, igraju čvrstu 6-0 obranu, dok u napadu imaju dosta šutera i dobre pivote. Bit će teška utakmica, ali ako prenesemo borbenost iz utakmice protiv Francuske mislim da se ne trebamo bojati. Nadam se kako će publika ponovo doći u velikom broju - dodao je Lučin.

Zvonimir Sunar je protiv Francuske odigrao prvu utakmicu na velikom natjecanju.

- Ne možeš biti zadovoljan kad izgubiš, ali smo pokazali dobre stvri koje moramo zadržati. Prije svega borbenost. Navijači su to prepoznali i bili su nam vjetar u leđa. Niti jednog trenutka se nismo predavali. Srbija se digla s novim izbornikom, kod njih dosta toga kreće od Kukića na sredini. Imaju i kvalitetne vratare, ali i mi imamo kvalitetne vratare. Očekujem tešku utakmicu, ali idemo po pobjedu - poručio je Sunara.

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
16:34 14.01.2022.

Zvonimir Sunara??? Znam za Ivana i Luku, ali oni su košarkaši. Koji je pak ovaj Sunara rukometaš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije