Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDU NA ŠPANJOLCE

Fantastična Švedska iznenadila Francuze i ušla u finale rukometnog Eura

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Francuska - Švedska
Sanjin Strukic/PIXSELL
28.01.2022.
u 22:21

Francuska je u početku susreta uspijevala držati vodstvo i voditi ritam utakmice, u jednom trenutku su čak vodili s četiri pogotka razlike (6:2), ali se Švedska dizala što je dalje išlo prvo poluvrijeme, pogotovo preko vratara Palicke te otišla na poluvrijeme s velika tri pogotka prednosti (14:17)

Rukometaši Švedske su iznenađujuće pobijedili reprezentaciju Francuske u polufinalu 34:33 i tako ušli u finale Europskog rukometnog prvenstva u Mađarskoj!

Šveđani su ključnu dionicu odradili u drugom dijelu prvog poluvremena kad su postepeno s minus četiri došli na plus tri i tako otišli na predah. U drugom dijelu su tu prednost uz sjajnu igru očuvali i osigurali si borbu za zlato.

Francuska je u početku susreta uspijevala držati vodstvo i voditi ritam utakmice, u jednom trenutku su vodili s tih četiri pogotka razlike (6:2), ali se Švedska dizala što je dalje išlo prvo poluvrijeme, pogotovo preko vratara Andreasa Palicke (12 obrana) te otišla na poluvrijeme s velika tri pogotka prednosti (17:14)

U drugom poluvremenu Švedska je na početku nastavila sjajnu igru s kraja prvog dijela te je uspjela otići i na pet pogodaka prednosti, no zatim je francuska u tranziciji preko Aymerica Minnea dolazila na po jedan ili dva pogotka zaostatka i utakmicu držala u neizvjesnosti.

Međutim, Švedska je poprilično rutinirano protiv jake Francuske uspjela izdržati cijelo to vrijeme u rezultatskoj prednosti i čak ju na trenutke i povećavati. Izgledali su kao bolja momčad koja rutinirano odrađuje posao, dok je Francuska izgledala kao kvalitetna, ali ipak slabija momčad ove večeri. Bilo je drame pred sam kraj kad je Palicka skinuo zicer Fabregasa za izjednačenje, ali Šveđani su bili bolji i s razlogom bili u vodstvu cijelo drugo poluvrijeme.

Najbolji pojedinac utakmice je, uz poštovanje sjajnim igrama Palicke i Minnea, ipak bio Jim Gottfridson koji je odigrao utakmicu života. Zabio je devet pogodaka i k tome dodao još šest asistencija, sudjelujući u 15 švedskih pogodaka. Preuzeo je odgovornost kad je pritisak bio najveći. Kod francuske je najefikasniji bio Minne s osampogodaka.

U finalu Šveđane dočekuju dvostruki europski prvaci, rukometaši Španjolske koji su u ranijem polufinalnom susretu svladali Dansku 29:25. Finale Eura između Švedske i Španjolske je na rasporedu u nedjelju od 18 sati u Budimpešti u MVM Domu, dok će se susret za treće mjesto Francuzi i Danci igrati u istoj dvorani na isti dan od 15:30.

Komentara 9

ZG
zg1985
22:59 28.01.2022.

nek su talibani ispali

Avatar gracanica
gracanica
03:46 29.01.2022.

Eto da Karabatic nije imo koronu kad je igro mozda bi i pobjedili...

DU
Deleted user
08:58 29.01.2022.

E da je francuski vratar igrao protiv nas kako je igrao protiv Svedske u drugom poluvrijemenu onda bi i mi ih pobjedili. Sada je jasno da bez dobrog i raspolozenog vratara je tesko pobjediti. Cak i veliki Landin nije imao svoj dan protiv spanjolaca i kako je zavrsilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije