Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ĆE REĆI TRAVANJ

Oglasio se i HRS: Horvatu postavili uvjet za ostanak, ovu akciju mora apsolvirati

Budimpešta: Hrvatska nakon velike borbe u konačnici pobjedila Island 23:22
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
01.02.2022.
u 22:18

Hrvoje Horvat i Ivano Balić ostaju na svojim pozicijama, a stručni stožer još nije posve siguran i moguće su promjene. Kolike i kakve, vidjet ćemo u narednom periodu

"Na večerašnjem sastanku Čelništva Hrvatskog rukometnog saveza i Stručnog stožera muške seniorske reprezentacije, analiziran je nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu u Mađarskoj. Također su usuglašeni svi detalji oko sljedećih akcija reprezentacije, a posebno prve koja dolazi u travnju 2022. godine, a riječ je o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine na koje Hrvatska mora otići", javio je HRS u utorak navečer. 

Hrvoje Horvat i Ivano Balić ostaju na svojim pozicijama, a stručni stožer još nije posve siguran i moguće su promjene. Kolike i kakve, vidjet ćemo u narednom periodu.

Dodatno, Horvatu je postavljen uvjet - na Svjetsko prvenstvo moramo ići! Sada je barem jasno što se očekuje, budući da na Euru vjerojatno nitko nije znao koja je to 'prolazna linija' dok izbornik nakon osvojenog osmog mjesta nije rekao: osmo mjesto nam je bilo cilj od samoga početka. 

26.01.2022., Multifunctional Arena, Budimpesta, Madjarska - EHF Europsko prvenstvo, skupina I, 4. kolo, Nizozemska - Hrvatska. Izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nije ta izjava ulila povjerenje u rukometne zaljubljenike, a daleko od toga da ih je razveselila. Ipak govorimo o reprezentaciji koja je godinama stvarala kvalitetu i ugled na europskoj i svjetskoj razini, da osmo mjesto nakon svih medalja u vitrini doista ne zvuči kao legitiman 'cilj'. 

Nije teško za pretpostaviti da je plasman na SP 'dekanski rok' za mladoga izbornika te da nakon toga više nema opravdanja. Bit će travanjska akcija ne samo ogledalo Horvatove budućnosti u reprezentaciji, nego i atmosfere i stanja hrvatskih igrača i ukupnog izgleda reprezentacije koji je na nedavno završenom Euru imao amplitude od ponosne i poletne, razumne igre do neprepoznatljive i bezidejne koja je ljutila i rukometne legende, ali i navijače. 

Što će se dogoditi, u kojem smjeru ide hrvatski rukomet, reći će nam travanj...

Komentara 1

DU
Deleted user
22:48 01.02.2022.

HRS je spustio očekivanja uspješnosti: Izbornik može ostati ako ostvari plasman na SP. A nekad ,ne tako davno., HRS bi micao izbornike jer treća mjesta nisu bila dobra . Tako su makli Golužu jer je osvojio " samo "tri broncee na tri najveća svjetska rukometna natjecanja ( EP 2012., na OI 2012., te na SP 2013)....A Babić nije bio dobar jer je osvojio EP broncu 2016. i jer je izgubio poluzavršnicu SP te ostao 4.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije