Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale rukometnog EP-a

Šveđani zlato čekali dvadeset godina, ovo im je već peto

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Final - Sweden v Spain
BERNADETT SZABO/REUTERS
31.01.2022.
u 13:06

Najbolji obrambeni igrač je Šveđanin Bergendahl. Najbolji strijelac EP-a je Islanđanin Magnusson. U konkurenciji od 48 nominiranih su se našla i četiri hrvatska igrača - Lučin, Marić, Čupić i Martinović, ali nijedan nije ušao u idealnu momčad

Rukometaši Švedske peti put su osvojili zlato na europskim prvenstvima. Jučer su u finalu, koje je igrano u Budimpešti, pobijedili Španjolsku sa 27:26, pogotkom Wannea iz sedmerca, kad je već vrijeme isteklo. Švedska je na zlato čekala dvadeset godina, a Španjolska nije uspjela treći put za redom biti prva. Ovo je bilo treće međusobno finale ovih reprezentacija, 1998. su slavili Šveđani (25:23), a 2018. u Zagrebu Španjolci (29:23). Šveđanima je ovo šesta, a Španjolcima deveta medalja na EP-ima. U susretu za treće mjesto Danska je pobijedila Francusku (35:32) nakon produžetaka.

Danska je morala igrati bez ozlijeđenog Hansena, a u 1. minuti ozlijedio se Gidsel. Danskoj je ovo sedma medalja, četvrta brončana na EP-.ima.

Kao najkorisniji igrač EP-a izabran je Jim Gottfridsson (Švedska). Ovo mu je druga MVP nagrada na Europskim prvenstvima, čime se pridružio Ivanu Baliću i Nikoli Karabatiću. Prije dvije godine MVP bio je Domagoj Duvnjak. U All star momčadi su Islanđanin Hallgrimsson (vratar), Danci Hansen (lijevi vanjski) i Gidsel (desni vanjski), Crnogorac Vujović (lijevo krilo), Nizozemac Steins (srednji vanjski), Španjolac Gomez (desno krilo) i Nijemac Golla (kružni napadač,.

Najbolji obrambeni igrač je Šveđanin Bergendahl. Najbolji strijelac EP-a je Islanđanin Magnusson. U konkurenciji od 48 nominiranih su se našla i četiri hrvatska igrača - Lučin, Marić, Čupić i Martinović, ali nijedan nije ušao u idealnu momčad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije