Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA REPREZENTATIVKA

Pavlović: U Čapljini nije bilo nogometa pa sam otišla na rukomet, a brat igra za BiH

Ljubljana: Utakmica rukometašica Hrvatske i Švicarske na Europskom prvenstvu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
10.11.2022.
u 15:55

Protiv Švicarske imala je stopostotan učinak, danas će igrati sa Slovenkama. Za Bundesligu kaže da je vrlo zahtjevno natjecanje, kasnije je otišla u Gran Canariju, da bi nedavno završila u Rumunjskoj.

Katarina Pavlović debitirala je na Europskom prvenstvu u susretu protiv Švicarske. Ima 27 godina, visoka je 1,80 metara i novo je rješenje izbornika Nenada Šoštarića na mjestu desnog vanjskog pucača.

– Rođena sam u Čapljini gdje sam i počela trenirati rukomet. U tom gradu nije bilo nijednog drugog sporta. Htjela sam trenirati nogomet, ali nije bilo kluba. Potom sam igrala u Ljubuškom, a kao mlada otišla sam u Njemačku. U Njemačkoj sam stekla puno iskustva, naučila neke nove stvari u rukometu koje ne bih mogla nigdje drugdje naučiti. Bundesliga je vrlo zahtjevno natjecanje gdje se velika važnost pridaje tjelesnoj spremi, izdržljivosti i disciplini u igri. To mi je dosta značilo za korak dalje. Iz Njemačke sam otišla u Gran Canariju, da bih od ove sezone igrala u rumunjskoj ligi – rekla je Katarina.

07.07.2022., Zagreb - Konferencija za medije povodom povratka posljednje skupine hrvatske sportske delegacije s Mediteranskih igara u Alzira. Hrvatske rukometasice velikim su uspjehom zakljucile nastup na Igrama u Oranu. Katarina Pavlovic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Brat Dragan igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

– Brat je dobar, vrijedan je, trudi se, napreduje. Drago mi je da ide naprijed. Podrška smo jedno drugome, premda smo zbog obveza rijetko zajedno.

Protiv Švicarske imali ste stopostotan učinak – četiri od četiri sedmerci i jedan vanjski put koji nam je donio bod.

– Trudim se. Želim svaku minutu koju dobijem iskoristiti sto posto. Po prirodi sam strpljiva, ne žurim. U klubu igram drugačije, tamo igram 60 minuta i imam neograničenu slobodu što se tiče šuteva – rekla je Katarina. 

Hrvatka reprezentacija danas od 18 sati drugi krug natjecanja otvara protiv Slovenije.

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije