Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport domaći nogomet

Iz nalaza inspekcije rodit će se veliko ništa!

– Ovo je prilika za još jedan moj javni vapaj premijeru Plenkoviću: vratite institut suspenzije u Zakon o sportu već na ovoj sjednici Sabora!
04. ožujka 2018. u 11:17 6 komentara 523 prikaza
Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Kako gledate na nalaz nadzora Sportske inspekcije nad Skupštinom HNS-a u kojemu su uočene nepravilnosti koje Šukera možda mogu koštati mandata?, pitamo bivšega dopredsjednika Saveza, odvjetnika Ivana Brlekovića.

Davor Šuker Nalaz sportske inspekcije HNS odgovorio na tvrdnje da je skupština nelegalna, evo što poručuje

– Sporna Skupština održana je 22. prosinca 2017. godine, i sad tvrdim isto ono na što sam javno ukazivao i u danima prije njezina održavanja. Izborna skupština bila je protustatutarna i protupropisna i kao takvu u zaštiti javnog interesa trebalo bi je poništiti – kaže Brleković i dodaje:

– Žao mi je što to moram reći, ali Središnji državni ured za sport i sportska inspekcija opet su pali na ispitu i zakazali. Prvo, trebalo im je gotovo tri mjeseca da bi utvrdili nešto što su mogli znati već isti dan kad je sjednica Skupštine održana, a uz to, što me još više žalosti, krajnje restriktivno tumače svoje ovlasti u ovom slučaju. Narodski se to kaže – brigo moja prijeđi na drugoga.

Evidentno kršenje propisa

Brleković pojašnjava.

– To znači da je sportska inspekcija u svom nalazu utvrdila samo manji broj nezakonitosti u radu izborne skupštine, odnosno uopće se nije osvrnula ni pokušala sankcionirati evidentno kršenje propisa i oko samog sazivanja te skupštine i utvrditi zbog čega je ta Skupština po svojoj suštini bila prijevremena i izvanredna izborna Skupština, a nisu bile ispunjene pretpostavke za to.

Ima li elemenata za poništenje odluka sa te Skupštine?

Prebacivanje loptice

– Bez obzira na činjenicu što u ovom slučaju sportska inspekcija ima u rukama zakonske instrumente kojima bi mogla poništiti određene odluke sa sporne Skupštine, ona se odlučila na solomonsko rješenje i svoj nalaz u obliku obavijesti proslijedila Uredu za opću upravu Grada Zagreba. Možete si samo misliti kako će to tijelo poništiti odluke Skupštine HNS-a. I tako se u ovom slučaju krug zatvara. Slijedi daljnje prebacivanje loptice s jednog javnopravnog tijela na drugo sve dok vrijeme samo ne učini jedno veliko ništa! – dodao je Ivan Brleković.

Na kraju, uputio je i jedan javni apel, i to čelnom čovjeku Vlade.

– Ovo je prilika za još jedan moj javni vapaj premijeru Plenkoviću: vratite institut suspenzije u Zakon o sportu već na ovoj sjednici Sabora! To su istinski zahtjevi javnog interesa u Hrvatskoj. Nedopustivo je da u jednoj civiliziranoj državi, koja pretendira da postane država vladavine prava, najviše operativne funkcije u nogometu kao glavnom nacionalnom sportu, obavljaju pojedinci opterećeni teškim kaznenim postupcima i pravomoćnim optužnicama za kriminal bez presedana u sportu i nogometu – zaključio je Brleković.

Dolazak članova na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a IVA PULJIĆ ŠEGO Za promjene u HNS-u Plenković mora mijenjati HDZ Davor Šuker SPORTSKA INSPEKCIJA: Davor Šuker je izabran nelegalno! Petorica nisu smjela glasati Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić KAZNENO DJELO HNS se oglasio o Modrićevoj optužnici, evo što kažu!
Jelko Kacin
JELKO KACIN
Nakon prijetnji da će Hrvatska na crvenu listu, vratio se na Krk i poručio: 'Brojke koje vi objavljujete nisu prave'
Reakcija iz Novalje:
Cijelo ljeto kontrolira se rad ugostiteljskih objekata, trgovina, javnog prijevoza te klubova na Zrću
 • Direkt:

  Ovaj očito mrzi Šukera!

 • Long:

  Slazem se. Svi protiv kojih je USKOK podigao optuznice, moraju odmah biti suspendirani iz sport.

 • Avatar ilija.pravednik
  ilija.pravednik:

  Brlekovic ne voli sebe, a kamoli Sukera. Šuki ne brini. Ovog se i dečko odrekao.