Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski napadač

Ivica Olić: Ni Luka ni Raketa! Perišić će biti ključni igrač

Ivica Olić
Foto: Igor Kralj/PIXSEL
1/9
09.06.2016.
u 14:00

– Konačnu odluku o nastavku igranja donijet ću za dva-tri tjedna! – kaže Ivica Olić

Zanimljivo je bilo prošloga tjedna na igralištu Radnika u Sesvetama. Održavao se tečaj Trenerske akademije HNS-a za B licenciju, a među polaznicima su bili naši bivši reprezentativci Stipe Pletikosa, Niko Kranjčar i Ivica Olić.

– Sve je to za mene bilo nešto novo jer su i treninzi i predavanja trenerski usmjereni, sve te navodi na to da moraš razmišljati o skupini igrača, a ne samo o sebi kao što sam dosad razmišljao kao igrač. Uvjerio sam se da je jedno igrati nogomet, a nešto sasvim drugo biti nogometni trener – rekao je Olić kojem trenerski posao nije jedina opcija.

– Imam ugovor s HSV-om po kojem iduće tri godine mogu raditi u omladinskoj školi kao trener, ali i kao skaut za veći dio Europe. Ostat ću u nogometu, ali još ne znam hoću li biti trener, sportski direktor ili skaut. Ta trenerska licencija služit će mi, recimo, kao vozaču vozačka dozvola.

A jeste li odlučili o nastavku karijere?

– Konačnu odluku o nastavku igranja donijet ću za dva-tri tjedna! I ovih sam dana trenirao sa svojim trenerom, još uvijek u meni postoji želja za igranjem, dobro se osjećam, ali u svemu će veliku ulogu odigrati moja obitelj. Ponuda imam, zasad su šanse da nastavim igrati 50:50.

Lani ste planirali završiti karijeru nakon Eura, no tamo vas neće biti, prije tri mjeseca oprostili ste se od nacionalne vrste. Kako se osjećate sad kad se EP bliži?

Nisam za popunjavanje mjesta

– Imao sam dosta vremena za odluku o odlasku iz reprezentacije pa sam tako zimus odlučio da neću napuštati HSV kako bih igrao u nekom drugom klubu i možda išao na Euro! Kažem “išao” jer ne vjerujem da bih igrao, a u takvoj je situaciji bolje da na EP, za popunjavanje broja, ide neki mlađi igrač. Igrao sam u ovim kvalifikacijama, dao sam koliko sam mogao. Prošla su već tri mjeseca od odluke i sad kad gledam utakmice Hrvatske imam osjećaj kao da sam davno bio dio te momčadi, još nisam pomislio “eh, pa i ja sam trebao biti s njima” – kaže Olić i nastavlja:

– Ali nisam ja jedini kojeg nema na Euru, a igrao je kvalifikacije. Primjerice, Pranjić je odigrao 70 posto utakmica u kvalifikacijama, a nije bio ni blizu popisa za Euro! Bio je standardan na poziciji lijevoga braniča u Panathinaikosu, a budući da smo mi deficitarni na tom mjestu, žao mi je što ga nema u Francuskoj. A ispunio je najvažniji kriterij standardnosti i dobrih igara u svom klubu.

Jeste li u kontaktu s igračima?

– S većinom igrača sam u stalnom kontaktu. Najvažnije je da dečki budu zdravi i možemo očekivati lijepe vijesti iz Francuske. Iz utakmice sa San Marinom može se izvući dosta lijepih i pozitivnih potankosti. Primjerice, vidjeli smo zajedništvo i silnu želju za golovima, očito je da im je baš takva utakmica trebala uoči Eura.

Kakvu Hrvatsku očekujete u Francuskoj?

– Pojedinačno smo kvalitetniji od Turske i Češke, dominirat ćemo na tim utakmicama, nadam se i pobijediti! Sa Španjolcima će biti “gusto”, ali u Poljskoj smo pokazali smo da se i s njima može igrati. Naš je cilj jasan: proći skupinu i napraviti iskorak! Imamo moćne igrače, i oni s klupe iznimno su važni na ovakvim natjecanjima. Svi moraju biti prepuni zajedništva, samo kao momčad možemo nešto dobro napraviti.

Vjerujem u Broza, Pjacu...

Očekujete li eksploziju nekog našeg igrača?

– Hm... S obzirom na to da nas je tako naviknuo zadnje dvije godine, očekujem da će Ivan Perišić i dalje biti pokretač ove momčadi i da će nastaviti rješavati utakmice. Tu je i Mandžukić, koji može odlučiti utakmicu ni iz čega.

Je li vrijeme da Modrić postane pravi vođa ove reprezentacije?

– Imamo pravo mnogo očekivati od našeg dvojca iz Reala i Barcelone, Modrića i Rakitića, jer iza sebe imaju sjajnu sezonu. A nadam se da će od mlađih igrača bljesnuti Brozović, Pjaca i Kovačić...

Favoriti Eura?

– Niz je podjednakih momčadi, među njih bih stavio i Hrvatsku! Nijemci su uvijek Nijemci, Španjolci su jaki, ali ni jedni ni drugi nisu nepobjedivi. Tu je domaćin Francuska pa obnovljena Engleska. Nemam favorita za kojeg bih stavio ruku u vatru da će dominirati – smatra Olić.

>>Balotelli među svojih najboljih 11 na Euru uvrstio i Modrića

>>Perišić: Turke se neće ništa pitati budemo li pravi na terenu

Komentara 7

BA
bađo15
14:12 09.06.2016.

Perisic je po meni jedini igrac u hrvatskoj reprezentaciji koji daje za reprezentaciju vise nego za klub, ostali razmisljaju kako se u klubu zaradjuje i kako su vec nesto postigli i ne moraju se truditi u reprezentaciji, perisic tako ne razmislja, on je pravi igrac koji igra za domovinu srcem.

ST
strsljen2013
16:11 09.06.2016.

Konačno netko govori istinu. Bađo15, slažem se s tobom.

UM
umicevicdenis
16:55 09.06.2016.

Svi su odlični, naprid vatreni !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije