Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEDRAN PAVLEK:

Ivica nas je jako zadužio, neka skija dokad hoće

Vedran Pavlek
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
31.01.2015.
u 20:55

Od 14 Hrvata na SP-u, Pavlek očekuje dobar plasman samo od trojice skijaša, dok svi ostali idu stjecati iskustvo.

U dalekom Beaver Creeku, na SP-u, nastupit će čak 14 hrvatskih skijaša. S obzirom na to da je riječ o skupom putu, nismo ih očekivali toliko, no direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek to ovako objašnjava:

- To je još uvijek manje nego u Schladmingu gdje ih je bilo 17. Za razliku od Svjetskog kupa gdje postoje stroge kvote, na SP-u možemo priliku dati mlađima.

Koliko je to zadovoljstvo stajalo HSS?

- Nemam sada izračun u glavi, no novac za to osigurali smo u proračunu saveza jer je to investicija za budućnost. Recimo, mladi William Vukelić (16) bit će najmlađi od svih, no on je nevjerojatan potencijal.

Leona Popović (17) i Andrea Komšić (18) vozit će svih pet disciplina. Jesu li doista tako svestrane?

- Žele se natjecati u svim disciplinama i zato ih i guramo, a zbog problema s treninzima brzih disciplina, na SP-u sudjelovat će u spustaškim treninzima, a možda i glavnoj utrci.

Ključan dan za Ivicu i Natka bit će 8. veljače kada se vozi superkombinacija.

- Ivici može biti problem spust koji ima težak strmi dio na kojem će mu koljena trpjeti, no vjerujem da će stisnuti zube baš kao u Wengenu. Drugi problem bi mogao biti švicarski postavljač slalomske staze, isti onaj koji je postavio onako lagani slalom u Kitzbühelu. Ivica mi je rekao da mu je cilj osvojiti svjetsku medalju, a poznato je da kada si Kostelići nešto zacrtaju, to uglavnom i ostvare.

Ivici čak i mnogi njegovi poklonici sugeriraju povlačenje dostojno šampiona.

- O kraju karijere s Ivicom uopće ne razgovaram. On je toliko zadužio hrvatsko skijanje da smo obvezni pratiti ga dokle god želi skijati, pa bilo to i do četrdesete.

Što mogu Natko i Filip?

- Natko je i uz ne baš najbolje vožnje bio blizu postolju u Wengenu, a solidan je bio i u Kitzbühelu. Uostalom, u Beaver Creeku je već bio na postolju i može biti u igri za medalju. Filipa nećemo rezultatski opterećivati, važniji nam je njegov postupni rast od rezultata na jednom natjecanju.

>>Ivica Kostelić: Bilo je dobro, još ima ulja u svići

Komentara 1

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
09:39 02.02.2015.

Janezida imaju Ivicu zakonski bi mu zabranili da prestane skijati!Hihihihihihihihi....... i sa jednon nogom je bolji od svih slovenskih skijaša!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije