Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slalom u Kitzbühelu

Ivica Kostelić: Bilo je dobro, još ima ulja u svići

Ivica Kostelić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.01.2015.
u 09:15

- Doduše, 18. mjesto ne donosi puno bodova i još uvijek se treba boriti za ostanak u prvih 30, odnosno među 25 onih koji nastupaju na završnici Svjetskog kupa - rekao je Ivica.

Nakon dugog niza utrka u kojima bi u prvoj vožnji bio prvi, a nakon toga to vodstvo ne bi znao zadržati ili čak ne bi završio ni na postolju, Šveđanin Mathias Hargin konačno je uspio jednom pobijediti u Svjetskom kupu. Učinio je to tek u 29. godini pobijedivši najboljeg skijaša današnjice Marcela Hirschera na njegovu domaćem terenu, u Kitzbühelu.

Na skijalištu, na kojem je u karijeri bio 11 puta na postolju, ali i pet puta pobjednik (četiri puta u kombinaciji), Ivica Kostelić skijao je dobro drugu vožnju, posebice srednji dio staze. Zapravo, izborio je Ivica četvrto vrijeme druge vožnje i osvojio 18. mjesto (treći put ove sezone) što je sjajan pomak u odnosu na lošu prvu vožnju i 29. mjesto iz prvog laufa.

Kostelić je u drugoj vožnji startao drugi i nakon dugo vremena u ciljnu je ravninu ušao "u zelenom", s rezultatom koji je značio da je bio najbrži. Štoviše, još osmorica skijaša nakon njega nisu uspjela nadvisiti Hrvata pa se Ivica domogao vrijednih bodova u borbi za ostanak u prvih 30 slalomaša svijeta.

– Dobro sam 'otpeljao' drugi lauf u kojem smo nešto promijenili i u opremi. Drago mi je da još uvijek ima ulja u svići. Doduše, 18. mjesto ne donosi puno bodova i još uvijek se treba boriti za ostanak u prvih 30, odnosno među 25 onih koji nastupaju na završnici Svjetskog kupa. Jedna od takvih borbi bit će i nastup u utorak u Schladmingu – kazao je Ivica Kostelić koji je trenutačno 27. na ljestvici najboljih slalomaša svijeta.

U utrci su nastupila još dvojica hrvatskih skijaša koji su bili bolji od svojeg startnog broja, ali još uvijek podalje od druge vožnje.

Sa startnim brojem 55 Filip Zubčić je na kraju završio kao 42. (+3.24), dok je Natko Zrnčić-Dim (startni broj 66) na koncu zauzeo 52. mjesto (+4.10).

>>Ivica Kostelić izgubio živce i žestoko se obrušio na čelnike FIS-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije