Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZUBČIĆ IZLETIO

Kostelić 18. u Adelbodenu, Gross slavio u infarktnoj završnici

Ivica Kostelić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.01.2015.
u 13:42

Dopfer i Hirscher zaostali su dvije, odnosno tri stotinke za pobjednikom Grossom, kojem je to prva pobjeda u Svjetskom kupu

Ivici Kosteliću Adelboden je jedna od dražih staza, ali ovaj posljednji slalom neće pamtiti baš po dobrome jer završio je na 18. mjestu uz sekundu i 63 stotinke zaostatka za pobjednikom Stefanom Grossom. Filip Zubčić je pak izletio sa staze u prvoj vožnji, kao i 19 drugih skijaša, odnosno njih još četiri u drugoj vožnji.

Uvjeti su bili jako teški, snijeg nije prestajao padati i utrka je kasnila pola sata. No sve to bilo je nekako idealno za Ivicu Kostelića. Mekani snijeg, teški uvjeti, zahtjevan slalom... Nažalost, nije prošlo dobro i već u prvoj vožnji je naš skijaš imao dvije sekunde i 54 stotinke zaostatka, a to je bilo dovoljno za 22. mjesto. Startao je 19. Zubčić je startao 54. i u tim trenucima je staza bila uistinu istrošena pa su skijaši jedan za drugim padali.

No Gross, Dopfer i Hirscher su se odlično snašli i odskijali skoro pa jednako sjajno. Ključna riječ je "skoro" jer Dopfer, prvi iz prve vožnje, zaostao je dvije stotinke, a Hirscher tri stotinke za vodećim. Najzanimljivije je to što se Dopfer odlično spustio, sve je do posljednjeg prolaza djelovalo sjajno i prva pobjeda u Svjetskom kupu mu se smješila, a onda je nekako uspio prosuti 53 stotinke prednosti i prvi put je umjesto njega slavio Gross. Nije Talijan krio oduševljenje rezultatom, trčao je i slavio po ciljnoj ravnini.

A ponešto razloga za slavlje na kraju priče ima i naš najbolji skijaš svih vremena jer zaostatak mu je u drugoj vožnji bio skoro za sekundu manji nego u prvoj. Ima u njemu još vatre, samo treba probiti led napokon...

PRATITE UŽIVO:

POREDAK DRUGE VOŽNJE:
1. Stefano Gross 1:56.7
2. Fritz Dopfer + 0.02
3. Marcel Hirscher + 0.03
4. Giuliano Razzoli + 0.55
5. Henrik Kristoffersen + 0.31
...
18. Ivica Kostelić + 1.63
...
- Filip Zubčić je izletio sa staze u prvoj vožnji

>>>> Ivica je nešto bolje odvozio drugu vožnju, ali tek će oni najbolji pokazati koliki je stvarni zaostatak

>>>> Druga vožnja je na rasporedu u 13:15 sati

POREDAK NAKON PRVE VOŽNJE:
1. Fritz Dopfer 56.21
2. Patrick Thaler + 0.1
3. Marcel Hirscher + 0.75
4. Jean Baptiste-Grange + 0.92
5. Stefano Gross + 0.99
...
22. Ivica Kostelić + 2.54
...
- Filip Zubčić je izletio sa staze

>>>> Sa staze je u prvoj vožnji izletilo čak 20 skijaša

>>>> Snijeg se pojačao i svakom skijašu bilo je sve teže, pa i ne još uvijek dovoljno iskusnom Filipu Zubčiću. Nažalost, izletio je i za njega je priča gotova

>>>> Iako su uvjeti onakvi kakvi odgovaraju Ivici, odvozio je iznimno loše i zaostao dvije sekunde i 54 stotinke

>>>> Axel Baeck je treći skijaš koji je izletio, a tek ih je deset skijalo

>>>> Henrik Kristoffersen je zaostao 1.09 iako je njegov trener postavio stazu

>>>> Vodeći u poretku slaloma Nijemac Felix Neureuther također je izletio sa staze!

>>>> Mario Matt je ponovno izletio, ovo mu je peta utrka zaredom da se to događa!

>>>> Počelo je, prvi po jakom snijegu i teškim uvjetima za vožnju kreće Nijemac Fritz Dopfer. Postavio je vrijeme 56.21

>>>> Start je odgođen za 10:30 zbog vremenskih uvjeta, snijeg prejako pada

Na slalomu Svjetskoga kupa u švicarskom zimovalištu Adelbodenu nastupit će sa startnim brojem 19 naš najbolji skijaš Ivica Kostelić, a sa startnim brojem 54 Filip Zubčić, koji je jučer osvojio 28. mjesto u veleslalomu.

Utrku će otvoriti Nijemac Fritz Dopfer, a nakon njega će se niz padinu spustiti Austrijanac Mario Matt, dok će treći startati još jedan austrijski skijaš, vodeći u ukupnom poretku i osvajač veleslaloma Marcel Hirscher.

Vodeći u poretku slaloma Nijemac Felix Neureuther, koji je skupio u toj disciplini četiri boda više od Hirschera, startat će šesti.

>> Filip Zubčić 28. na veleslalomu u Adelbodenu

Komentara 9

MM
MMarko657
11:38 11.01.2015.

Meni je to što Ivica skija super i volio bih ga gledati da skija još 10 godina, ali još mi je bolji i inspirativniji njegov izraz lica ove sezone, čini mi se da je zadovoljniji sada nego kad je na svakoj utrci bio na postolju. Čovjek se ne prestaje osmjehivat!!!!, Tako živio naš Ivica, Živio i skijao.

LU
lukateli1
11:30 11.01.2015.

Samo ti Ivek vozi! Dok god ulazis u drugu voznju! Ko nece da gleda, nek okrene drugi kanal!

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
14:44 11.01.2015.

Sjajan rezultat i domoljubna hrvatska može biti ponosno na vozanje Ivice Kostelića koji skija slično staloženo, pažljivo i sa guštom kao što čemo slovenski jedriličari jedriti na regatama po novom svome posle završene EU arbitraže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije