Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE PROMJENE

Ovako bi predsjednik Hajduka riješio problem sudaca: To želimo u finalu s Dinamom

Ivan Kos
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
10.04.2018.
u 13:59

- Smatram da se prvo sustav mora počistiti. Danas bi najbolje rješenje radi svih bilo da to bude strani sudac - rekao je Kos.

U finalu Kupa želimo strane suce, poručio je predsjednik Hajduka Ivan Kos koji je komentirao suđenje u HNL-u.

- Nisam kompetentan da govorim o kvaliteti suđenja, ali evidentno je da je hrvatsko suđenje konstantno tema i to je problem. Kada suci padnu u drugi plan znači da dobro odrađuju svoj posao. Nekoliko je segmenata. Selekcija sudaca. Pitanje je sustava, pitanje je napredovanja sudaca, što je s mladima koji su napredovali, po kojem kriteriju... Opet razgovaramo o izlogu, o sucima koji su u prvoj HNL, a u suštini esencija i problematika dolaze puno dublje. Koji su suci napredovali, po kojem kriteriju, zašto, po kojim linijama i kako. Odgovor je jednostavan. Nemamo nijednu trojku na velikom natjecanju. Već kad to dobijete kao podatak svi se moramo zapitati gdje je odgovornost onih koji su se bavili svim tim sucima - rekao je Kos za N1.

Je li rješenje dovesti strane suce?

- Mislim da bismo svi mirnije spavali jer bi se zbog nerada komisija, institucija i nepovjerenja koje se stvorilo trenutno u hrvatskom nogometu možda otklonilo to nepovjerenje. U Hrvatskoj postoje suci koji mogu to odraditi, no nažalost zbog mulja koji se stvorio oko njih, što objektivno što subjektivno, imaju breme da im se ne oprašta niti slučajna pogreška. Smatram da se prvo sustav mora počistiti. Danas bi najbolje rješenje radi svih bilo da to bude strani sudac - zaključio je Kos.

Ključne riječi

Komentara 10

ZG
zg223
14:40 10.04.2018.

i sta kad izgubite 5:0 oce li suci biti problem ili ces dati ostavku?

PO
pozornik66
16:42 10.04.2018.

I da se dovedu strani sudci neki “pametni nonuar” bi naša neko poznanstvo tog dotičnog sa Mamićem. Problem su novinari koji dižu tenzije izmedju hrvatskog juga i hrvatskog sjevera

KR
kruti198
16:58 10.04.2018.

tovarski kmečavac već radi PRITISAK uoči finala kupa, STRAH teški je zavladao medju orjunaškom muladijom,ihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije