Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emisija Stadion

Beusan: Lokomotiva je ozbiljno oštećena na Poljudu

Hajduk - Lokomotiva
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
09.04.2018.
u 21:31

Lokosi su oštećeni treću utakmicu u nizu

Stipe Pletikosa i Mateo Beusan bili su gosti HRT-ove emisije Stadion, te se osvrnuli na događanja u 28. kolu Prve HNL. Na Poljudu je Hajduk pobijedio Lokomotivu s 1:0.

- Hajduk nije igrao lijepo, zabrinjava me igra veznog reda. To se vidjelo i protiv Lokomotive. Hajduk bi trebao igrati puno brže u tom međuprostoru između vezne linije i napada -  rekao je Stipe Pletikosa te istaknuo kako lokosi imaju problema u napadu:

Hajduk - Lokomotiva
1/13

- Lokomotiva ima problem strijelca, a sad je i u opasnoj zoni, u donjem dijelu tablice. Sad su lokosi sigurno pod pritiskom.

Mateo Beusan imao je što reći za utakmicu u Splitu, nepriznati pogodak Lokomotive i velika pogreška pomoćnog suca.

- Nema govora o zaleđu, ovo je pogreška koja je utjecala na konačan rezultat - rekao je Mateo Beusan.

Lokomotiva je oštećena treću utakmicu u nizu. U Vinkovcima protiv Cibalije nije joj dosuđen kazneni udarac, Krstanović je na toj utakmici isključen bez razloga. Kod kuće protiv Osijeka također im nije dosuđen jedanaesterac. 

U Puli vodeći Dinamo je pobijedio Istru s 4:0.

- Dinamo je pokazao kvalitetu, krenuo je vrlo ozbiljno od prve minute, tako se i postavio. Veseli i povratak Ante Ćorića - rekao je Pletikosa.

Mateo Beusan je prokomentirao bliski susret Ademija i Maksimovića, dok je Dinamov vezni igrač ležao na terenu.

- Nije to bio klasičan udarac, nije situacija kao ona sa Soudanijem protiv Lokomotive. Ispravna je odluka suca Križarića koji je Ademiju dao žuti karton - rekao je Beusan.

Dotaknula se polufinalna utakmica Kupa Dinamo - Rijeka (3:0) gdje je bilo dosta pogrešaka. Zaleđe Hebera koje to nije bilo.

- Heber nije u zaleđu, pomoćnik je malo zakasnio. Teška je to situacija, ali ako nisi siguran, pusti napadača neka zabije. No suci sve više imaju straha u ovakvim situacijama - dodao je Beusan.

Plavi su trebali dobiti kazneni udarac nakon što je Bradarić, koji je već imao žuti karton, igrao rukom u šesnaestercu.

- To je penal i drugi žuti karton - rekao je Beusan.

Bradarić je dobio drugi žuti, ali nešto kasnije nakon dvoboja s Perićem. U toj situaciji Rijekin kapetan nije trebao dobiti drugu javnu opomenu. 

- Ovo nije za žuti karton, pa Bradarić tu ide na loptu špicom, to nema veze s isključenjem - rekao je Beusan, a složio se i Pletikosa.

Najveća pogreška na utakmici Dinamo - Rijeka bila je žuti karton Acostyju za simuliranje. Stojanović je s leđa gurnuo 
Rijekina napadača.

- Ovo je najspornija situacija. Neshvatljivo mi je kako ovdje sudac vidi simuliranje, a trebao je biti slobodan udarac van 16 metara i drugi žuti za Stojanovića - rekao je Beusan i komentirao sve češći prijedlog za strane suce u HNL-u.

- Je li vrijeme za strane suce? Imamo Slovenca koji sudi na SP-u, imamo Talijana koji nam je isto blizu. Pa ja bih dao obje ruke da netko dođe suditi finale Kupa. Zamislite pod kojim će sad biti pritiskom taj sudac - podvukao je Mateo Beusan.

Hajduk - Lokomotiva
1/11
Ključne riječi

Komentara 7

ED
europski dinamo
22:14 09.04.2018.

Zašto nema ni riječi o krivo dosuđenom zaleđu Gavranoviću u 6.min kod rez 0:0?

ED
europski dinamo
22:10 09.04.2018.

Beusan kaže Heber nije u zaleđu ako sudac nije siguran pusti igrača da zabije. Da je umjesto Hebera u toj akciji bio Usain Bolt opet ne bi mogao zabiti gol jer je Zagorac bio puno bliže loptu i lakoćom ju uzeo. To su te manipulacije...stvara se dojam da Heber koji nije bio u zaleđu imao veliku šansu,a nije bio ni blizu lopte.

DU
Deleted user
22:00 09.04.2018.

Nema nikih problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije