Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI

HNS drastično kaznio Hajduk zbog rasizma i baklji

Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
09.04.2018.
u 11:13

Hajduk je kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine za utakmicu s Cibalijom, a uz to bijeli moraju platiti 65.000 kuna.

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer nakon provedenog postupka donio je odluke o kaznama nakon utakmice 27. kola HNL između Hajduka i Rijeke na Poljudu.

Hajduk je kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine za utakmicu s Cibalijom u 30. kolu koja će se igrati u srijedu 18. travnja s početkom u 20 sati. Uz to, bijeli moraju platiti 65.000 kuna.

"Na utakmici Hajduk-Rijeka počevši od 10. minute od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 68.-73. minute kada je zapaljeno sedam topovskih udara, više od 50 baklji pri čemu ih je desetak ubačeno na tartan stazu, a sedam u teren za igru te je zbog uklanjanja istih i gustog dima sudac morao prekinuti igru u trajanju od četiri minute. U završnim minutama utakmice upaljeno je nekoliko dimnih bombi te je u 82. minuti na tribini sjever zapaljena stolica. Također, u periodu od 14.-16. minute na sjevernoj tribini stadiona evidentirani su rasistički povici", objavila je stranica Prve HNL.

Iz Hajduka su javili da će gledatelji za sjevernu tribinu na utakmici s Cibalijom moći na istok, dok će jedinstvena cijena ulaznica za sve ostale otvorene tribine biti 10 kuna.

Rijeka zbog Armadnog paljenja baklji mora platiti 5.000 kuna te još toliko zbog četiri žuta i jednog crvenog kartona.

Ključne riječi

Komentara 27

KA
kanđija
11:26 09.04.2018.

Iz ovoga članka de se zaključiti da navijači na sjeveru ne plaćaju ulaz a svi ostali plaćaju 10 kuna !!!!

DU
Deleted user
12:24 09.04.2018.

Drasticna kazna izgleda drugacije. Ovo je cista lakrdija. Zatvaranje sjeverne tribine. Pa bila bi tako i tako prazna. Prava kazna bi bila, dvije utakmice bez gledatelja. Tako se to radi, gdje ne odlucuju titini pioniri.

AR
Artukovic
12:18 09.04.2018.

Sta je tu drasticno? Pravedno bi bilo da ih se zbog ucestalog ponavljanja i necinjenja sprecavanja djela prebaci u 4. ligu.Pitam se jel bi tamo palili baklje i bili rasisticki nastrojeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije