Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet i edukacija

Igor Vori: Ulaganje u našu djecu je ulaganje u budućnost

24.05.2023.
u 14:51

Zaklada Hrvatska kuća srca i studentske udruge StEPP posjetili su muški rukometni klub Sesvete kako bi educirali sportske trenere i mlade sportaše kardio-pulmonalnom oživljavanju prilikom iznenadnog srčanog zastoja.

Zaklada Hrvatska kuća srca i studentske udruge StEPP posjetili su muški rukometni klub Sesvete kako bi educirali sportske trenere i mlade sportaše kardio-pulmonalnom oživljavanju prilikom iznenadnog srčanog zastoja.

- Iznimno nam je drago što je MRK Sesvete prepoznao važnost edukacije svojih trenera i sportaša o kardio-pulmonalnom oživljavanju.

Pozivamo i druge sportske klubove da nam se jave, jer ćemo ih vrlo rado posjetiti i zajedno sa studentskom udrugom StEPP educirati o oživljavanju.

Zaklada Hrvatska kuća srca provodi projekt „Oživi me“ dugi niz godina i zahvaljujući brojnim javno-zdravstvenim akcijama educirali smo preko 7.000 građana laika oživljavanju prilikom iznenadnog srčanog zastoja - rekla je Ivana Portolan Pajić, članica Upravnog odbora Zaklade Hrvatska kuća srca.

- Nažalost svjedoci smo da se iznenadna smrt događa sve češće na sportskom terenu, ali i izvan njega.

Smatram da je potrebno podići svijest i educirati što više ljudi kako bi mogli svojim znanjem spasiti ljudski život.

VEZANI ČLANCI:

Kao klub želimo da se naši treneri i igrači educiraju na svim razinama te budu primjer ostalima. MRK Sesvete u svom sustavu ima 11 trenera i oko 450 djece koji su u svakodnevnom procesu treninga i utakmica.

Naši mladi sportaši su uz trenere prošli radionicu Oživi me kako bi u slučaju potrebe znali kako postupiti i pomoći bilo kolegi na terenu ili nepoznatoj osobi na cesti.

Ulaganje u našu djecu je ulaganje u budućnost -  naglasio je Igor Vori, direktor MRK Sesvete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije