Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival rukometa u Poreču

Kroz Žatiku će proći gotovo 4000 rukometašica i rukometaša svih uzrasnih kategorija, trenera, djelatnika i novinara

24.05.2023.
u 14:40

U Poreču će se u tih 30-tak dana odigrati 454 rukometne utakmice, a ovaj prelijepi grad ugostiti će čak 132 ekipe iz cijele Hrvatske.

Festival rukometa jedinstvena je manifestacija u našem, ali i europskom sportu.

U nešto manje od mjesec dana kroz grad sporta, kako obično volimo zvati Poreč, proći će gotovo 4000 rukometašica i rukometaša svih uzrasnih kategorija, rukometnih trenera, djelatnika i novinara.

Vrhunac Festivala rukometa je ovaj tjedan kada nas očekuju završnice Kupa u obje seniorske konkurencije, ali i završnice mlađih dobnih uzrasta.

U Poreču će se u tih 30-tak dana odigrati 454 rukometne utakmice, a ovaj prelijepi grad ugostiti će čak 132 ekipe iz cijele Hrvatske.

VEZANI ČLANCI:

 - Poreč s ponosom može reći da je spreman i bit će dobar domaćin svima - naglasio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na prigodnoj konferenciji za medije koja je organizirana u maloj dvorani gradske vijećnice. 

- Mi smo jako sretni jer iz dana u dan  naša ljepotica dvorana Žatika, ali ne samo ona nego i sve druge dvorane u gradu, a imamo ih ukupno osam, popunjena je non-stop -  podvukao je gradonačelnik i dodao: 

- S rukometom imamo višegodišnju suradnju i ona može biti primjer drugima kako jednu priredbu podići na najviši mogući nivo.

Uz njega, na konferenciji su prisustvovali direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silivio Njirić, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Aleksandar Beaković i direktor Rukometnog kluba Poreč Eduard Džoni.

Festival rukometa počeo je prije 15-tak dana s tri završnice mlađih kategorija rukometašica.

Ovaj tjedan na rasporedu je završnica kadeta u muškoj konkurenciji, ali i polufinalni i finalni susreti Kupa u kojima međusobno igraju  Lokomotiva i Koka, odnosno Podravka Vegeta i Dalmatinka.

Ti susreti na rasporedu su u četvrtak 25. svibnja u 17, odnosno 19 sati. Dan kasnije čekaju nas dva polufinalna susreta rukometaša.

U 17 sati igrat će Bjelovar i Trogir, a nakon toga u 19 sati PPD Zagreb i Sesvete. Subota je rezervirana za finale rukometašica u 17.30 sati, a nedjelja za finale rukometaša u 15.15 sati, odnosno 17.30 finale kadetskog prvenstva. 

VEZANI ČLANCI:

- Kada na sve to dodamo da će u Poreču boraviti i oko 750 trenera na svom središnjem seminaru, moram reći da nas sve to ispunjava ponosom, rekao je direktor marketinga HRS-a, Silivio Njirić.

 - Poreč ima šest gradskih i dvije privatne dvorane i to nam nije dovoljno da zadovoljimo sve potrebe - naglasio je Aleksandar Beaković, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča. 

- I već sad ozbiljno razmišljamo o gradnji još jedne trenažne dvorane jer smo u velikim problemima kako zadovoljiti sve potrebe gradskih klubova, ali i naših gostiju iz svih mogućih Saveza i rekreativaca - dodao je. 

 - Rukometni klub Poreč, kao i obično, stavio je na raspolaganje sve svoje resurse i ljude u organizaciji Festivala rukometa.

Mi smo jako sretni da je rukometna krema ponovno u našem gradu - podvukao je Eduard Džoni, dopredsjednik kluba. 

 - Žao nam je što smo za jedan pogodak ostali kratki i nismo se probili u polufinale Kupa, ali to je sport - istaknuo je Džoni.

Za kraj spomenimo samo da je ulaz u Žatiku slobodan sva četiri dana natjecanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije